Vandaag deel ik een heerlijk en voedzaam ontbijt met je. Namelijk chiapudding met mango. Je zet een avond van tevoren alles klaar en de volgende dag kun je het gelijk eten. Voor deze ochtend hebben jullie daar natuurlijk niks aan maar misschien een leuk idee voor morgen? Ik maak de chiapudding meestal in een glazen pot. Je kunt hier een weckpotje voor gebruiken maar misschien heb je nog een oude pindakaas pot over. Zo kun je het ontbijtje ook gemakkelijk meenemen voor onderweg.

Wat zijn chiazaden?

Het zijn kleine, zwarte zaadjes vol omega 3-vetzuren, mineralen en vezels.Chiazaad is afkomstig van de plant Salvia Hispanica. De plant is familie van de munt. De chiaplant komt oorspronkelijk uit Latijns-Amerika. Krijgers namen vroeger chiazaden mee om er zeker van te zijn dat ze een energieboost hadden tijdens de lange afstanden die ze moesten afleggen. Chia betekent letterlijk kracht in de oude Maya taal. Het wordt nog steeds door verschillendevolkeren in Midden- en Zuid-Amerika gebruikt als voedsel en als medicijn.

Chiazaden koop je gemakkelijk en snel online. Bijvoorbeeld bij de website van Superfoodstore.nl

Ik garneer de chiapudding met mango en blauwe bessen. Maar ander fruit kan natuurlijk ook! Het is maar net wat jij lekker vindt.

Recept: chiapudding met mango

Wat heb je nodig?

  • 250 ml sojamelk
  • 60 gram mango
  • 1 hand spinazie
  • 3 eetlepels chiazaden

Ter garnering: fruit wat je lekker vindt. Ik kies voor blauwe bessen en mango. Ook lekker om nog wat extra granola toe te voegen.

Hoe maak je de chiappudding? 

  1. Doe de sojamelk, de mango en de spinazie in de blender. Meng dit tot een glad mengsel.
  2. Doe dit samen met de chiazaden in een glazen pot. Roer dit goed door elkaar en zet het afgesloten in de koelkast.
  3. Haal de volgende ochtend je pot uit de koelkast en roer het goed door elkaar.
  4. Garneer met stukjes mango en blauwe bessen.

Geniet ervan! 

Chiapudding met mango

Chiapudding met mango

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Superfoodstore.nl

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)