Mijn favoriete zomerse ontbijt is op dit moment is chiapudding. Het is makkelijk, snel en heel erg lekker. Je zet een avond van tevoren alles klaar en de volgende dag kun je het gelijk eten. Voor deze ochtend hebben jullie daar natuurlijk niks aan maar misschien een leuk idee voor morgen? Ik maak de chiapudding meestal in een glazen pot. Je kunt hier een weckpotje voor gebruiken maar misschien heb je nog een oude pindakaas pot over. Zo kun je het ontbijtje ook gemakkelijk meenemen voor onderweg.

Ik garneer mijn chiapudding met mango en aardbeien maar ander zomerfruit kan natuurlijk ook! Het is maar net wat jij lekker vindt.

Vind je het leuk wat wij doen? Ben je blij met de recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Recept: Chiapudding met mango en aardbeien

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 250 ml sojamelk
  • 4 eetlepels chiazaad
  • theelepel kokosrasp
  • 10 aardbeien
  • 100 gram mango in blokjes, ik gebruik hiervoor mango uit de diepvries. Dit is bij de meeste supermarkten wel te koop.

Hoe maak je de chiapudding?

  1. Een avond van tevoren doe je de plantaardige melk samen met de chiazaden in een glazen pot. Roer dit goed door elkaar en zet het afgesloten in de koelkast.
  2. Haal de volgende ochtend je pot uit de koelkast en roer het goed door elkaar.
  3. Garneer met de stukjes mango, de aardbeien en de kokosrasp.
  4. SMULLEN!

Chiapudding met mango - www.puursuzanne.nl

Wil je starten met een gezonde en meer plantaardige levensstijl? Bestel dan mijn boek: Vaker Plantaardig! 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)