Yes, het is zomer! Dit seizoen vraagt om makkelijk en snelle gerechten. Jij heb toch ook geen zin om uren in de keuken te staan? Vandaag deel ik een heerlijk vegan recept met een Chinese twist.

Twee weken geleden werd ik namelijk uitgenodigd door Lee Kum Kee om kennis te maken met hun producten. Misschien ken je ze wel van de oestersaus? Ik kende ze zelf van de Premium Lichte Sojasaus. Deze heb ik standaard in mijn keukenkastje staan. Ik gebruik dit regelmatig om mijn wokgerechten op smaak te brengen.

Lee Kum Kee is een Chinees familiebedrijf waar al ruim 130 jaar traditionele sauzen worden geproduceerd. Deze beroemde sauzen worden in meer dan 100 landen verkocht. De sauzen zijn in Nederland te koop bij Jumbo, Albert Heijn en alle grote Chinese en Aziatische retailers.

Ik gebruik in dit recept de Hoisin-saus. Dit is een zoet smakende, hartige saus die bekend staat als een echte Kantonese klassieker. Ik combineer dit met de Chiu Chow-chiliolie, dit zorgt voor wat extra pit. De vega kip ‘marineer’ ik even in de donkere sojasaus voor de kleur. Deze sojasaus heeft een lichte zoete smaak.

Recept: Chinese vega kip met cashewnoten 

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Meng in een klein schaaltje de Hoisin saus met de Chiu Chow-chiliolie en 1 eetlepel water. Zet dit apart, dit heb je namelijk later nodig.
  3. Doe een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de vega kip aan.
  4. Meng de gebakken vega kip met de donkere sojasaus.
  5. Zet een wok op het vuur. Verhit daarin een klein beetje olie. Fruit hierin de ui aan, en voeg daarna de knoflook toe. Wok daarna de paprikareepjes en de sugarsnaps voor zo’n 3 minuten mee.
  6. Voeg nu de taugé toe en bak dit zo’n halve minuut mee.
  7. Meng de kip, de cashewnoten en het Hoisin mengsel met de gewokte groenten. Verwarm dit nog zo’n halve minuut op laag vuur.
  8. Verdeel de vega kip met cashewnoten over 2 borden en serveer met rijst.

Eet smakelijk! 

Chinese kip met cashewnoten

Chinese vega kip

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Lee Kum Kee. Lees hier mijn disclaimer.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur