Vandaag deel ik een recept voor chocolade dadel balletjes met jullie. Ik krijg regelmatig de vraag wat nu gezonde tussendoortjes zijn. Mijn standaard antwoord is dan altijd: groenten, fruit en een handje noten. Dit zijn gewoon hele gemakkelijke en snelle tussendoortjes.

Maar snap ook zeker dat je soms zin hebt in iets anders. Gewoon iets lekkers bij de koffie of thee. Ik maak daarom regelmatig dadel balletjes. Super lekker en gemakkelijk te maken.

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Recept: Chocolade-dadel balletjes

Wat heb je nodig voor 20 kleine balletjes?

Een keukenmachine, met een stevig hakmes. Het hakken van dadels en noten is vaak te zwaar voor een blender.

  • 150 gram dadels, zonder pit
  • 50 gram pecannoten
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • Een halve theelepel biologische vanille poeder (niet perse noodzakelijk)
  • 2 eetlepels geraspte kokos

Hoe maak je deze chocolade-dadel balletjes?

  1. Doe alle ingrediënten behalve de kokosrasp in een keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot alles heel fijn is. Het mengsel blijft een beetje korrelig.
  2. Draai kleine balletjes van het mengsel. Druk de balletjes goed aan.
  3. Strooi de kokosrasp in een diep bord. Rol de balletjes in de kokosrasp tot ze goed bedekt zijn. Je kunt de balletjes het beste bewaren in de koelkast.

Geniet ervan!

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)