Vandaag vind ik mezelf zielig. Mijn verstandskies is getrokken. De verdere details zal ik jullie besparen, maar laten we het erop houden dat het geen fijne ervaring was.  Een stuk chocolade is voor mij een goede troost als ik last heb van zelfmedelijden/. Maar laat ik net vandaag weer met 14 dagen suikervrij gestart zijn. Een chocoladereep is dus geen optie, dan maar zelf aan de slag in de keuken. Het resultaat chocolade dadelballetjes met gepofte quinoa. Ze smaken ook goed als je geen last hebt van zelf medelijden.

Wat heb je nodig voor 12 balletjes?

een keukenmachine

  • 150 gram dadels
  • 50 gram amandelen
  • 2 eetlepels rauwe cacao
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
  • 2 eetlepels gepofte quinoa (kant en klaar te koop bij de natuurwinkel)

Hoe maak je deze balletjes?

  1. Doe alle ingrediënten behalve de quinoa pops in een keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot alles heel fijn is. Het mengsel blijft een beetje korrelig.
  2. Schep een eetlepel quinoa pops door het mengsel heen en draai er balletjes van.
  3. Strooi de andere eetlepel quinoa pops op een bord. Dip daarna de balletjes nog even in de quinoa pops. Ze zijn het beste te bewaren in de koelkast.

 Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)