Ontbijten met havermout is in mijn ogen één van de beste (én lekkerste!) manieren om de dag vol energie te beginnen. Suzanne vroeg mij om één van mijn favorieten recepten te delen van dit moment en daar hoort deze ‘Chocolade havermout met bosvruchten jam’ zeker bij. Lekker makkelijk om te maken, heel voedzaam en een combinatie waar ik elke ochtend weer gelukkig van wordt.
En wie ik ben? Mijn naam is Merel, het gezicht achter Healthy Wanderlust. Ik neem je mee in mijn gezonde wereld en ontdek deze manier van leven voor groot en klein graag samen met jou. Al van jongs af aan heb ik een passie voor schrijven en samen met mijn liefde voor voeding en een healthy lifestyle is deze blog ontstaan, waar ik elke dag met veel liefde aan werk.
Maar laten we nu snel aan de slag gaan. Wist je trouwens dat ik na dit havermout ontbijtje de hele ochtend door kan zonder dat ik tussendoor weer trek krijg? Ik vind ik dit persoonlijk ideaal, want door dit ontbijt behoud ik lang een verzadigd gevoel en weet ik zeker dat mijn ochtend lekker productief zal zijn.
Ingrediënten:
- 60 gram havermout
- 200 ml amandelmelk
- 1 tl cacao poeder
- 1/2 tl kaneel
- 1 tl agave siroop of een andere zoetstof
- 10 bosbessen
- 10 frambozen
Bereidingswijze: (Geloof me, dit is zo makkelijk)
- Zet een pannetje op een laag vuurtje en voeg de havermout en amandelmelk toe.
- Laat dit rustig koken en roer regelmatig goed door, doe dit voor ongeveer 10 minuutjes.
- Voeg tijdens het roeren 1 tl cacao, 1/2 kaneel en 1 tot 1/2 tl agave siroop toe.
- Prak ondertussen de bosvruchten in een kommetje, de ‘jam’ hoeft niet helemaal glad te worden, juist hier en daar een stukje fruit maakt het zo lekker.
- Laat de jam in een klein pannetje even warm worden, dit hoeft niet te koken.
- Haal de havermout van het vuur en schep dit in een kom, vervolgens kan de jam eroverheen.
Ik ben heel benieuwd of jullie ochtend hierdoor net zo lekker van start gaat!
Liefs, Merel
Volg Merel via haar blog of instagram
- Investeren in een duurzame vakantiewoning - 26/11/2023
- Gemakkelijk duurzaam leven met groene kamerplanten! - 16/11/2023
- Beter leven, beter werken: de kracht van bedrijfscoaching - 14/10/2023
Ah wat een lekker ontbijtje zeg. Ik vind het zo knap dat Merel zelfs een havermout ontbijt fotogeniek weet te maken, top!
Ja dat vind ik ook knap! Heeft ze goed gedaan :-)
Net dit ontbijtje gemaakt en opgegeten! Heerlijk. Eigenlijk zou ik nu meteen nog wel een portie willen maken!
Morgen weer een dag ;-)
En zo is het, ik zit er nu namelijk alweer van te genieten ;-)
Heb het gisteren voor het eerst gemaakt en moet ik eerlijk toegeven dat het erg lekker was! Bedankt voor het advies en ga het zeker vaker maken x