Ontbijten met havermout is in mijn ogen één van de beste (én lekkerste!) manieren om de dag vol energie te beginnen. Suzanne vroeg mij om één van mijn favorieten recepten te delen van dit moment en daar hoort deze ‘Chocolade havermout met bosvruchten jam zeker bij. Lekker makkelijk om te maken, heel voedzaam en een combinatie waar ik elke ochtend weer gelukkig van wordt.

En wie ik ben? Mijn naam is Merel, het gezicht achter Healthy Wanderlust. Ik neem je mee in mijn gezonde wereld en ontdek deze manier van leven voor groot en klein graag samen met jou. Al van jongs af aan heb ik een passie voor schrijven en samen met mijn liefde voor voeding en een healthy lifestyle is deze blog ontstaan, waar ik elke dag met veel liefde aan werk.

Maar laten we nu snel aan de slag gaan. Wist je trouwens dat ik na dit havermout ontbijtje de hele ochtend door kan zonder dat ik tussendoor weer trek krijg? Ik vind ik dit persoonlijk ideaal, want door dit ontbijt behoud ik lang een verzadigd gevoel en weet ik zeker dat mijn ochtend lekker productief zal zijn.

Ingrediënten:

  • 60 gram havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 tl cacao poeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl agave siroop of een andere zoetstof
  • 10 bosbessen
  • 10 frambozen

Bereidingswijze: (Geloof me, dit is zo makkelijk)

  1. Zet een pannetje op een laag vuurtje en voeg de havermout en amandelmelk toe.
  2. Laat dit rustig koken en roer regelmatig goed door, doe dit voor ongeveer 10 minuutjes.
  3. Voeg tijdens het roeren 1 tl cacao, 1/2 kaneel en 1 tot 1/2 tl agave siroop toe.
  4. Prak ondertussen de bosvruchten in een kommetje, de ‘jam’ hoeft niet helemaal glad te worden, juist hier en daar een stukje fruit maakt het zo lekker.
  5. Laat de jam in een klein pannetje even warm worden, dit hoeft niet te koken.
  6. Haal de havermout van het vuur en schep dit in een kom, vervolgens kan de jam eroverheen.

chocolade havermout - www.puursuzanne.nl

Ik ben heel benieuwd of jullie ochtend hierdoor net zo lekker van start gaat!
Liefs, Merel

Volg Merel via haar blog of instagram