Maak tijd voor een goed ontbijt! Dat is mijn voornemen voor 2023. Ontbijten schiet er bij mij soms nog weleens bij in. Maar vanaf nu ga ik dat anders doen en start ik dagelijks met en echt goed ontbijt.

Mijn favoriet is op dit moment een lekkere warme havermoutpap met banaan. Vind jij het ook lastig om jouw balans weer terug te vinden? Zorg jij dagelijks voor een goed ontbijt?

gebana

De bananen en cacaopoeder die ik in deze havermoutpap  gebruik zijn van gebana. Dit Zwitserse bedrijf is ontstaan uit verbazing over hoe Zwitserse appels duurder kunnen zijn dan geïmporteerde, niet-biologische bananen. Een bedrijf dat zich inzet voor eerlijkere prijzen en hiermee de wereldhandel verandert ten gunste van boeren, lokale economieën en het milieu. Alle producten zijn daarom ook biologisch.

De biologische bananen van gebana worden nog groen in een grote doos geleverd. Deze kun je thuis laten rijpen. Dit scheelt enorm veel C02 uitstaat omdat bananen rijpen normaal gebeurt in grote warme hallen. Je krijgt bij je doos bananen een een papieren zak. Hier kun je de bananen in doen met ander rijp fruit zodat deze bananen versneld rijpen.

Recept: Chocolade havermoutpap

  • 250 ml sojamelk
  • 30 gram havermout
  • 2 bananen
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 4 walnoten

Hoe maak je deze havermoutpap?

  1. Verwarm de sojamelk met de havermout in een steelpan. En kook dit voor zo’n 3 minuten.
  2. Roer de cacaopoeder door de warme havermout heen. Wil je de havermoutpap zoeter? Voeg er dan wat ahornsiroop aan toe.
  3. Snijd de bananen in plakjes en garneer deze over de warme havermoutpap samen met de walnoten.

Havermoutpap

Wil je ook heerlijke biologische bananen bestellen bij gebana? Pre-order data: zijn:  12 februari, 12 maart, 16 april en 14 mei 2023.

Denk je nu wat moet ik met zoveel bananen? Bestel de bananen samen met vrienden of familie. En maak er heerlijke gerechten mee zoals een smoothiebowl of bananenbrood. Bananen kun je zonder schil ook gemakkelijk invriezen.

gebana bananen

*Deze blog is geschreven in samenwerking met gebana. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)