Vorige week was ik op visite bij foodievriendin Vanessa. Altijd gezellig om bij te kletsen en lekker te eten. Samen gingen we met haar zoontje, de keuken in om aan de slag te gaan voor heerlijk kidsproof kersttoetje: Chocolade kerstballen.

Dit toetje maken wij speciaal voor: Het Vergeten Kind. Het Vergeten Kind zet zich in voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

December is de tijd van feest, familie en gezellig samenzijn. Maar dit geldt helaas niet voor iedereen. Voor de duizenden kinderen in Nederland waar thuis veel problemen zijn of die niet meer thuis kunnen wonen is deze periode juist extra pijnlijk. Het Vergeten Kind vraagt aandacht voor deze kwetsbare kinderen door middel van een vrolijke (en lekkere!) kerstcampagne. Doe jij ook mee? Maak dan ook dit toetje en deel deze op social media met: #hetvergetenkind 

Ook kun je het  het kerstdessertsboekje op hetvergetenkind.nl/kerst downloaden en daar een recept uitmaken.

Recept: chocolade kerstballen

Wat heb je nodig?

  • 20 slagroomsoesjes
  • 300 gram bruine chocolade
  • 100 gram witte chocolade
  • gekleurde hagelslag om de chocolade kerstballen te versieren
  • 20 lollystokjes of cakepopstokjes
  • 1 blok oase
  • een kerstservet of kerstcadeaupapier 

Hoe maak je deze chocoladekerstballen?

  1. Bedek de oase met een kerstservet, aluminiumfolie of een andere leuke kerstversiering.
  2. Steek de lollystokjes in de slagroomsoesjes. Prik het stokje niet helemaal door, anders glijdt je soesje van het stokje af.
  3. Doe de melkchocolade in een kom en smelt deze dan au bain-marie.
  4. Doop de soesjes in de gesmolten chocolade, zodat ze helemaal bedekt zijn.
  5. Steek de chocosoezen met het stokje in de oase, zodat ze rechtop blijven staan en laat de soesjes 5 à 10 minuten in de koelkast rusten, zodat de chocolade kan uitharden.
  6. Smelt de witte chocolade op dezelfde manier als de melkchocolade. Haal de soesjes uit de koelkast. Laat met een lepel de witte chocolade over de soezen druipen. 
  7. Strooi de hagelslag over de nog zachte chocolade, zodat het blijft plakken.
  8. Zet de soesjes weer in de koelkast om de witte chocolade te laten stollen.
  9. Haal vlak voor het serveren de soesjes uit de koelkast. 

Maak een toet waar je goed mee doet. Download het kerstdessertsboekje op hetvergetenkind.nl/kerst


Bekijk hier de andere kerstrecepten en check op social media de #suzanneviertkerst voor meer inspiratie.

Volg je Puur Suzanne al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

↠ Hoofdredacteur & voedingscoach
↠ Receptontwikkelaar
↠ Save water, eat plants 💚
↠ Deelt met liefde vega(n) recepten