Eerder schreef ik al enthousiast over het nieuwste boek van Jamie Oliver. In dit boek laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag lekker en gezond kunt eten. De recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en snel klaar. Maar naast dat boek een heleboel gezonde recepten bevat is er ook een hoofdstuk met zoete recepten gevuld.

Chocolademousse met kersen is 1 van de recepten uit dit hoofdstuk. Deze heerlijke mousse heb ik gegeten tijdens de boekpresentatie. En gelijk popte het idee in mijn hoofd op dat dit een perfect toetje is voor de kerstdagen. Het is makkelijk en snel te maken. Ook kun je dit deze mousse prima in de ochtend voorbereiden. Dus ja dit recept moest op mijn blog komen.

Chocolademousse met kersen voor 6 personen 

Wat heb je nodig? 

  • 200 gram pure chocola (70%)
  • 1 blikje (400 g) pitloze kersen in siroop
  • 200 ml double cream of slagroom
  • 4 grote eieren
  • 2 eetlepels lichte basterdsuiker

Hoe maak je de chocolademousse?

  1. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan zachtjes pruttelend water en laat hem daarna 10 minuten afkoelen.
  2. Giet de kersen intussen met siroop en al in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur, laat de siroop een beetje inkoken en neem de pan van het vuur.
  3. Klop de room tot zachte pieken. Splits de eieren, doe de dooiers met de suiker bij de room en klop ze door elkaar. Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop ze met een schone garde superstijf.
  4. Spatel de afgekoelde chocolade door de room en spatel het mengsel vervolgens door het geklopte eiwit. Verdeel de mousse in laagjes over zes glazen of kommetjes, met de kersen en siroop er een beetje willekeurig tussen. Garneer de mousse met een paar kersen.

Eet smakelijk!

Chocolademousse - www.puursuzanne.nl

Bekijk hier de andere kerstrecepten en check op social media de #suzanneviertkerst voor meer inspiratie.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Recept en foto:

© Jamie Oliver Enterprises Limited, 2017

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)