Deze vegan chocolademousse van silken tofu is makkelijk om te maken en heel erg lekker! De basis van dit toetje is silken tofu. Silken tofu is een een Japanse variant en bevat meer water dan de normale variant. Doordat het een hele romige structuur heeft is het super geschikt om er toetjes mee te maken. Deze tofu is te koop bij de toko of Eko Plaza.

Het recept voor dit heerlijke chocolade toetje komt uit mijn boek: Vaker plantaardig! 

Vaker kiezen voor plantaardige gerechten is beter voor je gezondheid, onze aarde en voor het welzijn van dieren. Een win-win-winsituatie dus.

Plantaardig en gezond koken hoeft niet ingewikkeld te zijn. En dat wil ik je met dit boek laten ervaren. Kortom: gezond eten is leuk, lekker en makkelijk! Een superleuk cadeau ook om te geven met kerst.

Vaker plantaardig

Dit is het perfecte toetje als afsluiter van een kerstdiner. Zorg er wel voor dat je dit toetje vooraf maakt. Het moet namelijk 2 uur opstijven in de koelkast.

Recept: Vegan chocolademousse
4 personen

Ingrediënten:

  • 10 medjouldadels
  • 600 gram silken tofu (zijdetofu)
  • 6 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Topping:

  • rood fruit
  • geschaafde amandelen

Hoe maak je het?

  1. Haal de pit uit de medjouldadels. Week de dadels een kwartiertje in kokend water; zo worden ze nog zachter.
  2. Doe de tofu en de geweekte dadels in een kom. Meng dit met een staafmixer tot een romig glad mengsel.
  3. Voeg het cacao- en kaneelpoeder toe en meng dit er goed door.
  4. Verdeel de chocolademousse over 4 glazen en zet die ongeveer 2 uur in de koelkast zodat de mousse kan opstijven.
  5. Garneer voor het serveren met rood fruit en wat geschaafde amandelen.

Geniet ervan! 

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)