Een tijd geleden deden Ronald en ik een workshop RAW gebakjes van Tante Toos Suikerloos. Lees hier de blog over deze super leuke workshop even terug. Vandaag delen wij met jou het recept voor de lekkere cookie dough ball die we daar maakten.Helaas ben ik niet in bezit van de personal blender en maakte ik deze balletjes thuis gewoon in de keukenmachine. Het is erg gemakkelijk te maken en ontzettend lekker.

Wat heb je nodig voor 8 cookie dough balletjes?

  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 4 ontpitte medjoul dadels
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • snufje zout
  • 1 eetlepel cacao nibs (stukjes rauwe chocolade)

1. Doe de cashewnoten in de keukenmachine en blend er tot er een grof meel ontstaat.
2. Doe dit meel in een aparte kom.
3. Hak de dadels in de keukenmachine tot een pasta.
4. Voeg het zout, de kokosrasp bij de dadelpasta en meng dit samen.
5. Doe het dadelmengsel en de het cashewmeel in een kom en voeg hierbij de cacao nibs en kneed dit tot een stevige bal.
6. Is het niet plakkerig genoeg voeg een klein scheutje water bij het mengsel.
7. Verdeel het mengsel in kleine gelijkmatige stukjes en draai hier balletjes van.

Tadaa een heerlijk RAW balletje voor bij de koffie.

Wil je ook een keer een workshop volgen bij Tante Toos Suikerloos, neem dan een kijkje op haar website.

Volg je Puur Suzanne al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social

Yvonne

houdt van | ontbijt op bed | bakken | yoga | muziek | reizen | festivals | bloggen | schrijven | - piekert soms te veel -
social

Latest posts by Yvonne (see all)