Zin in een lekker gemakkelijke gezond en plantaardig tussendoortje? Dan moet je zeker de cookie dough ball eens maken.  Ronald en ik volgende enig tijd geleden een workshop RAW gebakjes van Tante Toos Suikerloos. Lees hier de blog over deze super leuke workshop even terug. Naast dat het heel leuk was, was het ook heel lekker. Daarom delen wij het recept van de cookie dough ball met jou.
Helaas ben ik niet in bezit van de personal blender en maakte ik deze balletjes thuis gewoon in de keukenmachine. Het is erg gemakkelijk te maken en ontzettend lekker.

Cookie dough ball | vegan tussendoortje | Puur Suzanne

Cookie dough ball

Totale tijd 15 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 75 gr ongezouten & ongebrande cashewnoten
  • 4 ontpitte medjoul dadels
  • snufje zout
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 1 eetlepel cacao nibs (stukjes rauwe chocolade)

Instructies
 

  • Blend de cashewnoten in de keukenmachine tot er een grof meel ontstaat.
  • Voeg dit meel in een kom
  • Hak de dadels in de keukenmachine tot een pasta.
  • Voeg het zout, de kokosrasp bij de dadelpasta en meng dit samen.
  • Voeg het in een kom samen dadelmengsel en het cashewmeel. Voeg hierde cacao nibs aan toe en kneed dit tot een stevige bal
  • Is het niet plakkerig genoeg voeg een klein scheutje water bij het mengsel.
  • Verdeel het mengsel in 8 kleine gelijkmatige stukjes en draai hier balletjes van.
  • Eventueel kun je deze nog rollen in door de kokosrasp of cacaonibs
Trefwoord cookie dough ball, tussendoortje

Tadaa een heerlijk RAW balletje voor bij de koffie.

Wil je ook een keer een workshop volgen bij Tante Toos Suikerloos, neem dan een kijkje op haar website.

raw workshop | cookie dough ball | vegan tussendoortje | dadelballetjes | Puur Suzanne

Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)