Een goede maaltijd hoeft niet moeilijk te zijn. Dat bewijst deze courgette spaghetti met tomatensaus en kipgehakt. Ik vond dit recept op de paleo blog Peachy Paleo. Deze maand deed ik weer mee aan de receptenruil en mocht een recept uitkiezen om te delen. Toen ik deze courgettepasta met kipgehakt voorbij zag komen hoefde ik niet langer te twijfelen. Het gerecht wordt ook vaak courgetti genoemd omdat je courgetteslierten eet alsof het spaghetti is. Je vervangt de pasta door slierten courgette. Het gerecht komt  goed van pas als je minder pasta wilt eten of wat kilo’s kwijt wilt raken.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

een spiraalsnijder(zodat je mooie slierten van de courgette kan maken)

  • 300 gram kipgehakt(maar vegagehakt kan natuurlijk ook)
  • 1 grote rode ui, fijn gesneden
  • 1 hand vol (kastanje)champignons
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 courgettes of als je niet zulke grote eters hebt 1 grote courgette
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie of kokosolie om in te bakken

Zo maak je het:

  1. Snijd de uiteinde van de courgette af. Snijd met een spiraalsnijder, de courgette met schil in lange slierten. Stop als je de zaadlijsten tegen komt, dit is veel te nat om spaghetti van te maken.
  2. Verwarm wat olie in een koekenpan, doe de rode ui in de pan en bak deze aan, bestrooi het gehakt met peper, rul het op middelhoog vuur tot het fijn is geworden. Snijd champignons in kleine stukjes.
  3. Voeg de champignons toe en bak deze nog zo’n 4 minuten mee met het gehakt.
  4. Zet alvast een pan water op voor de courgetti.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe samen met de Italiaanse kruiden en de balsamico azijn. Verwarm de saus op middelhoog vuur tot het iets gaat pruttelen. Zet het vuur dan laag en laat het nog een paar minuten door verwarmen.
  6. Doe een eetlepel olijfolie en een snuf zout in het kokend water en voeg de slierten courgette toe. Doe dit voor maximaal 1 minuut. Laat de courgette slierten uitlekken in een vergiet.
  7. Verdeel de courgette slierten over de borden. Schep de saus erover en smullen maar!!

Courgette spaghetti - www.puursuzanne.nl

Er doen deze maand nog meer bloggers mee aan de receptenruil. Neem ook eens een kijkje in de keuken van mijn collega bloggers:

Fit en Puur | Hallo Paleo | Eat.Pure.Love

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)