Het oproepje op de Instagram van Suzanne met de vraag naar leuke vegetarische recepten kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Ik ben Jade en deel mijn recepten op www.DalisKitchen.nl.Al zolang ik mij kan herinneren houd ik enorm veel van lekker eten, en ik denk zelfs dat je over een kleine eetverslaving kan spreken. Om ervoor te zorgen dat de kilo’s er niet aan alle kanten aanvliegen probeer ik mijn recepten zo gezond mogelijk te maken. Maar een ding blijft natuurlijk heel belangrijk, het moet wél lekker zijn! Ook laat ik mij inspireren door smaken van over de hele wereld en kan ik genieten van mooie toko’s of goede Turkse supermarkten.

Vandaag deel ik hier een receptje voor heerlijke courgettekoekjes. Deze zie je in Griekenland regelmatig op de kaart staan als voorgerecht. In plaats van te frituren koos ik ervoor om ze in de oven te bereiden, wat echt hartstikke goed werkt! De dip van feta en Griekse yoghurt maakt de courgettekoekjes helemaal af. Door de neutrale smaak van de courgette is dit trouwens ook een handig recept voor als je moeilijke eters hebt.

 Wat heb je nodig voorcourgettekoekjes (10 stuks)
  • 2 courgettes
  • 1 rode ui
  • 40 gram paneermeel
  • 2 eieren
  • 20 gram feta
  • 1 theelepel witte peper
  • snufje zout + theelepel zout
  • olijfolie spray
Wat heb je nodig voor de feta dip?
  • 100 gram feta
  • 100 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • 1/2 theelepel gedroogde munt
  • 1 afgestreken eetlepel verse fijngehakte dille
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • zwarte peper
Hoe maak je de courgettekoekjes?
  1. Rasp de courgettes en doe ze in een vergiet samen met een theelepel zout. Laat dit voor minimaal een half uur staan.
  2. Vervolgens is het belangrijk om zoveel mogelijk van het overgebleven vocht uit de courgettes te krijgen. Dit gaat het makkelijkst door de courgettes in een schone theedoek te doen en er een bolletje van te maken zodat al het vocht eruit geknepen kan worden.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Snipper de rode ui en doe dit samen met de uitgeknepen courgette in een kom. Voeg hier het paneermeel, de eieren en de kruiden aan toe. Verkruimel de feta er ook nog doorheen. Mix dit goed door elkaar. Vorm nu met natte handen koekjes van het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Spray hier wat olijfolie overheen en zet ze nu voor een kwartiertje in de voorverwarmde oven. Draai ze vervolgens om en zet ze voor 10 minuten terug in de oven.
  5. Maak ondertussen de feta dip. Het handigste is om hier een klein hakmolentje voor te gebruiken. In een grotere keukenmachine kan het ook, alleen dan moet je iets vaker de randen schoon schrapen zodat alles goed mee gepakt wordt. Doe de feta samen met de Griekse yoghurt, de gedroogde munt, het knoflookpoeder en met het zout en peper in het hakmolentje. Mix dit totdat er een gladde dip ontstaat. Voeg tenslotte nog de fijngehakte dille toe en roer het nog een keer goed door.
  6. Serveer de dip bij de courgettekoekjes.

Smullen maar!

Volg Jade via Facebook | Instagram of haar blog 

Gastredacteur

Dit account wordt gebruiktdoor gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.

Latest posts by Gastredacteur (see all)