Vandaag op het menu courgetti met kip. Wij weten allemaal dat we elke dag 2 ons groenten moeten eten. Het kan soms lastig zijn om aan deze hoeveelheden te komen. Aan meer groenten eten denken de meeste mensen direct aan meer salades eten. Ik vind salades heerlijk, maar mijn avondeten eet ik toch graag warm.  Vandaag heb ik een recept voor het avondeten waarmee je zeker aan 2 ons groenten komt, zonder dat er een salade bij komt. Het is makkelijk om te maken en ook nog eens super lekker.  Het gerecht heet courgetti omdat je courgetteslierten eet alsof het spaghetti is. Je vervangt de pasta door slierten courgette. Het gerecht komt ook goed van pas als je minder pasta wil eten of wat kilo’s kwijt wilt raken. Ik kies er deze keer voor om de courgetti te maken met kip en pesto maar volgens mij zijn er nog veel meer variaties mogelijk het lijkt me namelijk ook erg lekker met garnalen of vega kip.

De mensen die mij op instagram volgen hebben de courgetti met kip en pesto al voorbij zien komen.Ik kreeg zoveel enthousiaste reacties dat ik het recept zo snel mogelijk op mijn blog wilde zetten en vandaag is het zover. Ik ben heel benieuwd wat jullie van de courgetti vinden.

Recept: Courgetti met kip

Wat heb je nodig voor courgetti voor 2 personen?

wok, koekenpan en een spiraalsnijder

  • 2 courgettes ( 1 courgette per persoon)
  • 2 kipfilets of 1 pakje vega kip van de vegetarische slager
  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • 200 gram kastanje champignons in plakjes
  • 3 eetlepels pesto
  • 1 eetlepel crème fraîche of een andere room
  • 15 gram pijnboompitten
  • parmezaanse kaas naar smaak
  • peper naar smaak
  • grof zout (ik gebruik altijd Himalayazout)
  • olijf- of kokosolie

Hoe maak je het?

  1. Snijd de uiteinde van de courgette af. Snijd met een spiraalsnijder, de courgette met schil in lange slierten. Stop als je de zaadlijsten tegen komt, dit is veel te nat om spaghetti van te maken. Doe de slierten in een schaal of bord en bestrooi deze met wat zout. Zet nu de courgetti aan de kant.
  2. Rooster eventueel de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder olie.
  3. Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin de kip met de knoflook en wat peper naar smaak.  Als de kip gaar is bak je de champignons mee. Bak deze mee tot ze gaar zijn.
  4. Schep de pesto en de creme fraîche bij de kip en roer dit goed door elkaar heen. Proef altijd of jij de smaakt lekker vind. Je kan eventueel wat meer pesto of wat meer room toevoegen. Laat dit kipmengsel nog 3-5 minuten op laag vuur staan.
  5. Wok de courgetteslierten 1 tot 2 minuten in een klein beetje olie, zodat het warm is.
  6. Verdeel de courgetti over 2 borden, schep daarop het kip met pesto mengsel. Strooi daarover de pijnboompitten en de parmezaanse kaas.

Smullen maar!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)