Couscous blijft hier favoriet. Het staat super snel op tafel en je kan er makkelijk mee variëren. Daarom maak ik couscous ook regelmatig. Mijn favoriete combinatie is momenteel met zoete aardappel. Bij deze salade maak ik een sinaasappel dressing. Deze combinatie is lekker zomers en fris. Je kunt deze salade zowel lauw als koud eten. Het is een goed vullende lunch maar ook heerlijk als bijgerecht voor bij de BBQ.

Recept: Couscous salade met zoete aardappel

Wat heb je nodig?

  • 2 zoete aardappels, in blokjes met schil (400 gram)
  • 180 gram volkoren couscous
  • 1 rode ui, fijn gesneden
  • 1 granaatappel
  • 20 gram verse peterselie, fijn gesneden
  • olijfolie
  • sap van 1 sinaasappel
  • eetlepel (soja) yoghurt
  • snufje peper en zout
  • theelepel knoflookpoeder
  • theelepel paprikapoeder
  • 75 gram walnoten

Hoe maak je deze salade?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de zoete aardappel met een eetlepel olijfolie, de paprika- en de knoflookpoeder in een kom. Zorg dat de kruiden en olie goed verdeeld zijn. Doe de zoete aardappel in de oven voor 20 minuten.
  2. Doe de couscous samen met de rode ui in een grote hitte bestendige kom. Voeg nu 180 ml (check even de verpakking voor de verhouding) kokend water toe. Laat het zo’n 5 minuten staan en roer het dan goed door.
  3. Maak nu de dressing voor de zoete aardappel. Pers de sinaasappel, een eetlepel olijfolie, een eetlepel yoghurt en een snufje peper en zout goed met elkaar.
  4. Nu is het tijd om de pitjes uit de granaatappel te halen. Check hier even hoe je dit het handigst kunt doen. Roer de granaatappelpitten door de couscous heen. En meng daarna de verse peterselie erbij.
  5. Als de zoete aardappel klaar is laat je die heel even afkoelen en meng je die met de sinaasappel dressing. Meng daarna de zoete aardappel door de couscous heen. Garneer met walnoten die je in kleine stukjes breekt.

Eet smakelijk!

 

couscous - www.puursuzanne.nl

Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good.

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Discovered

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)