Een couscoussalade maak ik heel vaak. Ik vind het een fijne makkelijk avondmaaltijd. Ik eet er dan nog wat brood met hummus bij. Maar deze couscoussalade is ook perfect voor bij een BBQ avondje en heb ik nog wat over? Dan eet ik het de volgende dag als lunch. Een couscoussalade is wat mij betreft altijd een goed idee. Het is namelijk zo snel klaar. Even wat kokend water erover en wat restjes groenten erin en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan. Deze combinatie met feta is mijn favoriet van de laatste tijd. Maak jij wel eens couscous?

Recept: Couscoussalade met feta

Wat heb je nodig voor een flinke schaal couscous voor 4 personen?

  • 200 gram ongekookte couscous
  • 1 rode puntpaprika, in kleine stukjes
  • een rode ui, fijn gesnipperd
  • 150 gram witte kaas, in olie met kruiden (is een potje van Apetina),een stuk feta of vegan feta kan natuurlijk ook.
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 75 gram rucola

Hoe maak je deze couscous salade?

  1. Snijd de ui fijn en fruit deze even kort aan in wat olijfolie in een grote pan. Zet het vuur uit.
  2. Doe de droge couscous met de rozijnen erbij in de pan. Voeg hier de hoeveelheid kokend water aan toe die staat aangeven op de verpakking. Ik kook het water in de waterkoker en giet het er daarna overheen.
  3. Roer dit goed door en laat de couscous afkoelen.
  4. Als doe couscous lauw is voeg dan de paprika en de feta met wat olie toe en roer het geheel goed door.
  5. Verkruimel de cashewnoten en roer dit door de couscous heen. En als laatste doe je de rucola of wat ander sla erover heen.

Ook erg lekker met nog wat platbrood en hummus erbij.

Eet smakelijk!

Couscoussalade met feta
Couscoussalade met feta

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

↠ Hoofdredacteur & voedingscoach
↠ Receptontwikkelaar
↠ Save water, eat plants 💚
↠ Deelt met liefde vega(n) recepten