Yeaaah het is zomer! En dan maak ik weer graag couscous salades. Jullie weten inmiddels wel dat ik gek ben op couscous. Daarom vandaag weer een nieuwe variatie met couscous, namelijk een couscoussalade met granaatappel, pecannoten en halloumi. Echt een heerlijke zomerse salade. Halloumi is een zoutige kaas gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenmelk. Ik ben er echt dol op en voeg het daarom regelmatig toe aan salades

Deze couscoussalade maak je trouwens eenvoudig vegan door de halloumi weg te laten.

Recept: Couscoussalade met granaatappel

Wat heb je nodig voor deze couscoussalade?

  • 120 gram droge couscous
  • 100 gram granaatappel pitjes
  • 1 grote zoete aardappel
  • 40 gram rucola
  • 40 gram (geroosterde) ongezouten pecannoten
  • 200 gram halloumi
  • olijfolie
  • half groentebouillonblokje
  • peper naar smaak

Hoe maak je deze couscoussalade voor 2 personen?

  1. Snijd de zoete aardappel in blokjes (niet schillen) en kook de zoete aardappelblokjes voor zo’n 10 minuten.
  2. Doe de droge couscous in een grote kom. Gooi er nu kokend water overheen. (check de verpakking hoeveel) Ik haal mijn couscous altijd bij de turkse supermarkt en daar is de verhouding 1:1. Voeg het halve bouillonblokje toe en roer goed door. Doe een deksel op de schaal en laat het even staan.
  3. Snijd de halloumi in plakken. Zet de grillpan op het vuur en doe hier een heel klein beetje olie in. Bak de halloumi zo’n 10 minuten aan beide kanten. Het moet een korstje krijgen en goudbruin worden.
  4. Rooster eventueel de pecannoten in een droge koekenpan. Als je de pecannoten even kort roostert dan zijn deze nog smaakvoller.
  5. Meng de gewelde couscous met de gekookte zoete aardappelblokjes en de granaatappel pitjes goed door elkaar.
  6. Schep de couscoussalade op de borden. Garneer met rucola, pecannoten, wat olijfolie en de plakken halloumi.

Geniet ervan!

Couscoussalade met granaatappel - www.puursuzanne.nl
Couscoussalade met granaatappel - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur