Het weekend staat voor de deur. Ik deel daarom vandaag een lekkere borrelhapje voor jullie; crostini van pizza. Een crostini wordt normaal gemaakt met een een dun sneetje brood, maar je kunt het ook maken met een pizzabodem. Stiekem is dat veel lekkerder dan oud brood. Ik garneer de bodem met wat olijven en zongedroogde tomaten. En na het afbakken strooi ik er wat parmezaanse kaas over. Wil je liever geen kaas eten, omdat je geen melk producten eet, dan zou je er ook wat pijnboompitten over kunnen strooien. De perfecte snack voor de zondagmiddag. Ook lekker voor op de borrelplank zijn deze borrelhapjes.
Recept: Crostini van pizza
Wat heb je nodig?
- 1 bloemkool bodem van Magioni
- 6 groene olijven, fijngesneden
- 50 gram, zongedroogde tomaten, fijngesneden
- handje rucola
- 50 gram parmezaanse kaas
- 3 eetlepels / 45 ml olijfolie
Hoe maak je deze crostini’s?
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Besmeer de pizzabodem met 1 eetlepel olijfolie.
- Verdeel de fijngesneden olijven en de tomaten over de pizza.
- Doe de pizza in de voorverwarmde oven voor zo’n 12 minuten.
- Snijd de pizza in repen. Besprenkel er nog een klein beetje olijfolie over.
- Garneer met rucola en rasp er nog wat parmezaanse over de crostini’s.
Smullen maar!
Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023