‘Wat eten we vandaag’? Dat is een vraag die, ook ik mezelf vaak stel. Doordat ik door mijn blog zoveel bezig ben met eten koken. Vergeet ik soms zelf ook weleens om na te denken over het avondeten. Ik zocht daarom op mijn eigen blog naar inspiratie. Ik kwam een heel oud recept tegen met bloemkool en kokosmelk. De foto’s waren niet echt verleidelijk. Ik besloot daarom om het recept opnieuw te maken en daar nieuwe foto’s van te maken. Maar als ik eenmaal in de keuken sta kan ik het toch niet laten om wat aan het recept te veranderen.

In plaats van champignons voegde ik kikkererwten toe. Ik had al zoveel recepten met champignons op mijn blog staan. Ik ben namelijk dol op champignons. Maar om alle recepten te maken op basis van champignons vind ik ook wat saai. Kikkererwten zorgen ook voor een heerlijke bite in deze curry. Dus vandaag daarom op het menu mijn vernieuwde versie van een heerlijke curry met bloemkool, met alleen maar plantaardige ingrediënten. Erg lekker in combinatie met wat zilvervliesrijst. Het recept smaakt de volgende dag ook nog erg lekker. Je kunt het prima de volgende dag als lunch meenemen naar je werk en dan koud eten.

Ik gebruik in dit recept kerriepoeder, dat  is een kruidenmengsel dat ik kant en klaar in de supermarkt koop. Meestal bestaat kerriepoeder uit: komijnzaad, korianderzaad, zwarte peper, gedroogde chili, bruin mosterdzaad, fenegriekzaad en kurkuma.

Recept: Curry met bloemkool en kikkererwten

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Wok

  • 400 gram (halve) bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 150 gram gekookte kikkererwten (blik, pot of diepvries)
  • 4 eetlepels, kerriepoeder
  • 2 bosui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 250ml kokosmelk
  • 50 ongezouten cashewnoten, ter garnering
  • rijst voor 2 personen

Hoe maak je deze curry? 

  1. Zet de wok op het vuur en doe hierin twee eetlepels kokosolie. Als de kokosolie gesmolten is voeg dan de knoflook, de kerriepoeder en de bloemkool toe. Wok dit voor zo’n 2 minuten.
  2. Voeg nu de kokosmelk toe, zet het vuur laag en laat het zo’n 10 minuten sudderen.
  3. Kook intussen de rijst volgens de verpakking. Snijd de paprika en de bosui fijn. Roer de paprika, de bosui en de kikkererwten bij de bloemkool. En verwarm dit nog voor zo’n 5 minuten mee.
  4. Serveer de curry met rijst en garneer met cashewnoten.

Eet smakelijk!

Curry met bloemkool - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)