Toen ik de oproep op Instagram voorbij zag komen om je favoriete vega gerecht te delen op Puur Suzanne wist ik meteen dat het deze curry moest worden. Dit gerecht staat bij ons regelmatig op tafel. Het is de absolute  favoriet van mijn absoluut niet vegetarische vriend. Dat is voor mij toch wel de bevestiging dat het een succesnummertje is!

Voor dit recept gebruik ik tuinerwten uit de vriezer, één klein blikje linzen, vacuüm verpakte feta uit het koelschap. Ik zorg dat deze ingrediënten altijd in huis zijn, dus als de koelkast bijna leeg is tover ik nog steeds in no time een smaakvolle curry voor twee personen op tafel.

Wat heb je nodig voor deze vegetarische curry voor 2 personen?

  • ± 400 gram zoete aardappel
  • 265 gram linzen (1 klein blikje)
  • 250 gram tuinerwten
  • 200 ml plantaardige melk
  • 2 eetlepels Curry Madras kruiden (Jonnie Boer)
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je deze curry?

  1. Schil de zoete aardappels en snijd er blokjes van. Kook de aardappelblokjes en tuinerwten een paar minuten in een klein laagje water. Als de aardappels een klein beetje zacht beginnen te worden haal je de pan van het vuur om af te gieten.
  2. Spoel de linzen af en laat ze uitlekken. Doe de zoete aardappel blokjes, tuinerwten en linzen in een wokpan. Voeg ook de plantaardige melk, Curry Madras kruiden en mosterdzaad toe. Roer het geheel goed door en laat het nog even pruttelen op laag vuur.
  3. Voeg een klein beetje peper en zout naar smaak toe. Verkruimel de feta voor het uitserveren over de curry.

Eet smakelijk!

Geschreven door: Hanneke Kuipers – Health by Hanneke

Vegetarische curry - www.puursuzanne.nl