Hiep hiep hoera! Er is er één jarig en dat ben ik. Vandaag mag ik 29 kaarsjes uitblazen. Ik vier mijn verjaardag zelden. Ik ben dankbaar dat ik deze leeftijd mag halen maar verder heb ik er niet zoveel mee. Ik ben niet dol op een huis vol visite. Het enige echt fijne van een verjaardag is iets lekkers snoepen. En wie jarig is trakteert toch? Ik deel vandaag daarom het recept voor dadeltaart. Deze taart is niet gezond te noemen maar op mijn verjaardag maak ik graag een uitzondering. Mijn zus maakt deze taart heel vaak. Echt heel lekker. Op instagram had ik al weleens foto’s van deze dadeltaart geplaatst en kreeg er zoveel reacties op dat ik het nu een mooi moment vond om deze dadeltaart te delen. Het recept is geinspireerd op het recept van Bagels & Beans.

Wat heb je nodig voor deze dadeltaart?

brownie blik, steelpan, bakpapier

  • 300 gram ontpitte dadels
  • 125 gram roomboter
  • 120 gram mariakoekjes
  • theelepel vanille poeder of merg van een half vanillestokje
  • 30 gram kokosrasp ( ter garnering)

Hoe maak je deze dadeltaart?

  1. Smelt de boter in een het pannetje op laag vuur.  Doe de dadels in de keukenmachine en laat de keukenmachine draaien tot het hele kleine stukjes zijn geworden. Heb je geen keukenmachine? Snijd de dadels dan heel fijn.
  2. Schep de vanille poeder en de dadels bij de gesmolten boter en roer goed door elkaar. En laat 1 minuut doorkoken.
  3. Breek de mariakoekjes in stukjes van ongeveer 2 cm. Doe de koekstukjes erbij in de pan. Roer ook dit weer goed door.
  4. Leg het bakpapier in het blik en stort het dadenmengsel hierop. Strijk met de achterkant van een lepel de dadeltaart glad. Garneer de dadeltaart met kokosrasp.
  5. Zet de dadeltaart een uur in de koelkast om uit te harden. Snijd de dadeltaart daarna in vierkantjes.
Mmmm smullen!

 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |