Advocado. Ik was iemand die dat zei. Ik was ook iemand die zei “Neee, dat lust ik niet”. Maar met een gekookt eitje en een beetje peper vind ik het zo lekker op een cracker. Ik vind avocado ook lekker door een smoothie, omdat het een smoothie lekker romig maakt. Naast dat het heel lekker is, zit een avocado  ook bomvol vitaminen en mineralen. De vrucht is onder andere rijk aan vitamine B, C, E en K en bevat veel magnesium, kalium, zink en ijzer. Dus ook nog eens heel gezond. Daarom bundelde ik voor jou een aantal verschillende recepten met avocado. Klik op de groene link om bij het recept uit te komen.

Vegan pastasalade
Vegan pastasalade met avocado - www.puursuzanne.nl

Deze pastasalade is voor 2 personen. Ik ga er van vanuit dat je dit echt als maaltijd eet, maar je kunt dit ook goed als bijgerecht bij de BBQ eten.

Guacemole
zelf guacamole maken - www.puursuzanne.nl

Guacemole is super simpel te maken en ook nog eens super lekker. Heerlijk om je nacho’s chips in te dippen.

Smoothiebowl
Smoothie bowl - www.puursuzanne.nl

Het is eigenlijk een smoothie in een kom die je garneert met wat lekkere dingen en met een lepel opeet. Dus geen snel drinkontbijtje, maar echt tijd en aandacht voor je ontbijt. De avocado maakt deze smoothiebowl heerlijk romig.

Chocolademousse
chocolade pudding - www.puursuzanne.nl

Voor deze chocolade mousse heb je geen zuivel nodig. Want de avocado maakt hem niet alleen heel romig maar ook ontzettend smaakvol.

Linzensalade

Doordat de avocado vol zit met vezels en vitamines is het een goede toevoeging voor een linzensalade. Heerlijk voor de lunch of als bijgerecht.

Avocado dip
Avocado dip - www.puursuzanne.nl

Bijna hetzelfde als de quacemole, maar dan net toch even anders. Heerlijk om te dippen met een stukje groente of een mini soepstengel.

Welk gerecht met avocado ga jij binnenkort maken?

Volg je Puur Suzanne al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)