Een cracker met groentespread stond er deze week op het menu. Via mijn crossfitbox volg ik een voedingsschema en ja als dat er op staat dan eet ik dat braaf. Ik ging op onderzoek in de supermarkt naar groentespread en kwam een bakje met doperwtenspread met munt tegen. Toen ik naar de ingrediënten keek zag ik het volgende staan: doperwten, olie, munt en zout. Ik nam de spread mee en probeerde het thuis uit op een cracker. Mmmm wat was dat lekker zeg. Ik dacht ook dit moet ik heel makkelijk zelf kunnen maken. En ja dat is heel gemakkelijk en eigenlijk nog lekkerder. Aan dit recept voegde ik wat walnoten en knoflook toe voor extra smaak. Maar ook zonder deze ingrediënten is het een heerlijke spread. Lekker voor op brood, een cracker maar ook door de pasta.
Wil je starten met een gezonde en meer plantaardige levensstijl? Bestel dan mijn boek: Vaker Plantaardig!
Doperwtenspread met munt
Wat heb je nodig voor deze spread?
- 200 gram diepvries doperwten
- 4 blaadjes munt
- eetlepel olijfolie
- peper naar smaak
- 50 gram ongezouten walnoten (optioneel)
- 1 teen knoflook (optioneel)
Hoe maak je het?
- Kook de erwten 2 minuten in een pan met water.
- Giet de erwten af in een vergiet en doe er wat koud water over heen.
- Doe de doperwten met de munt, olie en knoflook in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot alles goed gemengd is.
- Voeg nu de walnoten toe en zet nog voor een halve minuut aan. De walnoten hoeven niet helemaal fijn gemalen te zijn. Proef nu de spread en breng op smaak met wat peper. Je zou ook nog wat zout toe kunnen voegen maar ik probeer mijn zout inname zoveel mogelijk te beperken.
Smeren maar!
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Goed recept, Suzanne. Smaakt heerlijk!
Thanks Tom! x
Het ziet er erg smakelijk uit allemaal.
Zout..het gewone Jozo ea keukenzout gebruik ik al een poos niet meer.
Wel het Keltischzout en Hymalaja.
Op een gewone manier, dus niet teveel.
Suiker echter. ..veel minder. ..want in tegenstelling tot zout is suiker steeds meer in de picture als heuse bloeddrukverhoger en onstekingsbevorderaar.
Bewuster omgaan met daarbij eerlijk voedsel doet mij al goed.
Ik ga zeker heea aan receptjes uitproberen!
Dank je wel Saskia. Veel kookplezier!
Lekker hoor en super makkelijk. Ik heb er voor een beetje pit een mespuntje mierikswortel aan toegevoegd, was erg lekker (zonder de walonoten)
Oooh wat een goed idee. Klinkt goed!
Hoi Suzanne,
Hoelang kan ik deze spread bewaren?
Bij mij red het hij het nooit langer dan 3 dagen. Veel langer zou ik het niet bewaren.
Dit lijkt me heerlijk! Ik wil het graag maken, hoe lang zou je het daarna kunnen bewaren denk je?
Een dag of 2 -3 moet zeker lukken :-)