Een cracker met groentespread stond er deze week op het menu. Via mijn crossfitbox volg ik een voedingsschema en ja als dat er op staat dan eet ik dat braaf. Ik ging op onderzoek in de supermarkt naar groentespread en kwam een bakje met doperwtenspread met munt tegen. Toen ik naar de ingrediënten keek zag ik het volgende staan: doperwten, olie, munt en zout. Ik nam de spread mee en probeerde het thuis uit op een cracker. Mmmm wat was dat lekker zeg. Ik dacht ook dit moet ik heel makkelijk zelf kunnen maken. En ja dat is heel gemakkelijk en eigenlijk nog lekkerder. Aan dit recept voegde ik wat walnoten en knoflook toe voor extra smaak. Maar ook zonder deze ingrediënten is het een heerlijke spread. Lekker voor op brood, een cracker maar ook door de pasta.

Wil je starten met een gezonde en meer plantaardige levensstijl? Bestel dan mijn boek: Vaker Plantaardig! 

Doperwtenspread met munt

Wat heb je nodig voor deze spread?

  • 200 gram diepvries doperwten
  • 4 blaadjes munt
  • eetlepel olijfolie
  • peper naar smaak
  • 50 gram ongezouten walnoten (optioneel)
  • 1 teen knoflook (optioneel)

Hoe maak je het?

  1. Kook de erwten 2 minuten in een pan met water.
  2. Giet de erwten af in een vergiet en doe er wat koud water over heen.
  3. Doe de doperwten met de munt, olie en knoflook  in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot alles goed gemengd is.
  4. Voeg nu de walnoten toe en zet nog voor een halve minuut aan. De walnoten hoeven niet helemaal fijn gemalen te zijn. Proef nu de spread en breng op smaak met wat peper. Je zou ook nog wat zout toe kunnen voegen maar ik probeer mijn zout inname zoveel mogelijk te beperken.
Smeren maar!

doperwtenspread - borrelhapje www.puursuzanne.nl - vega en vegan broodbeleg

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)