Ik ben niet vaak ziek maar nu de herfst net is begonnen voel ik me niet topfit. Het zal wel komen omdat het weer sinds vorige week echt is omgeslagen. Vorige week liep ik nog in mijn korte broek in de straten van Lissabon. En nu loop ik in Nederland met mijn dikke trui aan. Ik loop te hoesten, mijn lijf doet zeer, mijn keel kriebelt en zo kan ik nog wel even door gaan. Vroeg naar bed gaan en goed eten zal mij vast goed doen. Ook drink ik deze dagen een heerlijke zelfgemaakte gemberthee. Erg lekker met een theelepel honing. Dit verzacht namelijk mijn keelpijn. De volgende ingrediënten voeg ik toe aan mijn thee:
- Gember bevordert de bloedcirculatie waardoor je het lekker warm krijgt en helpt ook tegen een opgeblazen buik.
- Kurkuma is ontstekingsremmend.
- Kamille rustgevend en kalmerend.
- Honing werkt verzachtend bij keelpijn
Ik heb zelf altijd het gevoel dat deze thee mijn griepklachten verlicht. Ook omdat ik het koud heb is een warme drank op dit moment alles wat ik nodig heb.
Wat heb je nodig voor de gember thee?
- twee mespuntjes kurkuma
- twee schijfjes verse gember of twee mespuntjes gemberpoeder
- zakje kamille thee
- theelepel honing
Hoe maak je het?
Doe alle de gember en kurkuma in een thee mok en giet er kokend water over heen en hang het zakje kamille thee erin, en roer de honing erdoor. Laat even rusten en klaar is je gemberthee. Erg lekker voor het slapen gaan of als je een beetje grieperig bent.
Vind je het leuk wat wij doen? Ben je blij met de recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Geniet ervan!
Op zoek naar meer gezonde recepten? Bestel hier mijn boek (nu ook als e-book) met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Klinkt lekker! En gezond ook!
Maar is het niet zo dat honing bij hoge temperaturen zijn gezonde eigenschappen verliest? Ik meen gelezen te hebben dat je honing pas toe moet voegen als de thee drinkbaar is, dat is bij ong. 40-45 graden. Anders zou het ‘verbranden’.
Is de kwaliteit van de honing ook belangrijk?
Het is echt een heerlijke thee. Mmm dat verhaal dat honing zijn eigenschappen verliest heb ik nog nooit ergens gelezen. Ben wel nieuwsgierig. Het klinkt wel als een logisch verhaal. Ik ga eens op onderzoek uit.
Kwaliteit van honing is zeker belangrijk, maar dat is het eigenlijk met alle producten die je eet. Ik probeer daarom vaak biologische producten te kopen en zoveel mogelijk groenten van het seizoen.
Groetjes,
Suzanne
Hallo Wij Seda en Ik {zus van Henriette} hebben genoten van het kopje thee
heerlijk en apart. Ik had van de kruiden nog nooit gehoord??
Dit wordt ons avonddrankje
leuk al die aparte recepten
vriendelijke groet uit Wolfheze
Hoi Riana en Seda,
Bedankt voor jullie reactie. Fijn dat de thee zo goed bevalt. Ik drink hem ook heel vaak ‘s avonds. Heerlijk!
Groetjes,
Suzanne
Hmm klinkt lekker! Ik ben echt verliefd op je blog lay-out trouwens! Echt heel mooi gedaan!
Hoi Claudia,
Het is ook echt een heerlijke thee. Dank je wel, ben er zelf ook blij mee :)
hai Suzanne.
ik kan me wel vinden in je feel good thee….
ikzelf maak al een goed jaar smorgens en savonds thee met gember, kaneel, munt en citroen.
kaneel is ook een kruid tegen virusjes e.d. en munt schijnt goed tegen hormonale disbalans te zijn…
het is lekker en goed ook…
Hoi Annemarieke, klinkt ook als eens heerlijke combinatie. Ik ben dol op muntthee, dus ga deze combi ook eens proberen
Die stukjes gember.. moet je die fijn raspen of gewoon op kouwen en doorslikken?
In de thee laten zitten ;-)
Ik drink deze thee vaak, maar doe er nog een schijf citroen bij en een snufje zwarte peper. Dat laatste versterkt de werking van de kurkuma. Honing doe ik er pas bij als de thee drinkbaar is! Lekker!
Klinkt echt lekker, ik ben een echte fan van honing. Ik weet inderdaad dat honing (ik gebruik altijd rauwe honing recht van bij de imker) zijn eigenschappen verliest bij verhitting boven 40 °C. De enzymen worden dan immers vernietigd, maar het maakt de honing niet ongezond natuurlijk. Ik hou enorm van honing (op de boterham, in een smoothie en in de thee), maar ik voeg hem inderdaad pas toe als de thee al wat afgekoeld is.