Ik ben niet vaak ziek maar nu de herfst net is begonnen voel ik me niet topfit. Het zal wel komen omdat het weer sinds vorige week echt is omgeslagen. Vorige week liep ik nog in mijn korte broek in de straten van Lissabon. En nu loop ik in Nederland met mijn dikke trui aan. Ik loop te hoesten, mijn lijf doet zeer, mijn keel kriebelt en zo kan ik nog wel even door gaan. Vroeg naar bed gaan en goed eten zal mij vast goed doen. Ook drink ik deze dagen een heerlijke zelfgemaakte gemberthee. Erg lekker met een theelepel honing. Dit verzacht namelijk mijn keelpijn. De volgende ingrediënten voeg ik toe aan mijn thee: 

  • Gember  bevordert de bloedcirculatie waardoor je het lekker warm krijgt en helpt ook tegen een opgeblazen buik.
  • Kurkuma is ontstekingsremmend.
  • Kamille rustgevend en kalmerend.
  • Honing werkt verzachtend bij keelpijn

Ik heb zelf altijd het gevoel dat deze thee mijn griepklachten verlicht. Ook omdat ik het koud heb is een warme drank op dit moment alles wat ik nodig heb.

Wat heb je nodig voor de gember thee?

  • twee mespuntjes kurkuma
  • twee schijfjes verse gember of twee mespuntjes gemberpoeder
  • zakje kamille thee
  • theelepel honing

Hoe maak je het?

Doe alle de gember en kurkuma in een thee mok en giet er kokend water over heen en hang het zakje kamille thee erin, en roer de honing erdoor. Laat even rusten en klaar is je gemberthee. Erg lekker voor het slapen gaan of als je een beetje grieperig bent.

Gemberthee - www.puursuzanne.nl

Geniet ervan!

Volg je mij al via Facebook & Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)