Op mijn blog staan heel veel zoete tussendoortjes. Maar rond 4 uur heb ik meestal meer zin in iets hartigs. Ik vind een gekookt ei dan een prima keuze maar elke dag een gekookt ei is een beetje saai. Met eieren kun je ook lekkere hartige muffins maken. Je roert er wat groenten doorheen doet ze in muffin vormpjes en zet dit voor zo’n 25 minuten in de oven. En klaar zijn je hartige muffins.  Eimuffins zijn ontzettend lekker voor tussendoor. Maar ook zijn de muffins lekker bij de lunch met een salade of als ontbijt. Vandaag deel ik mijn favoriete eimuffins. De muffins kun je prima een paar dagen bewaren in de koelkast.

Wat heb je nodig voor 9 ei muffins?

een muffinblik

  • 6 biologische eieren
  • 3 ringen prei, heel fijn gesneden
  • 50 gram doperwten (kan gewoon diep
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • snuf peper
  • 50 gram geraspte pecorino (andere kaas kan ook)
  • roomboter om je muffinblik in te vetten

Hoe maak je deze muffins?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je muffinblik goed in met boter.
  2. Breek de eieren in een kom. Voeg hier een scheut melk aan toe. Kluts het daarna goed met een garde. Voeg nu de peper en de kaas toe en roer het goed door elkaar. Roer daarna de doperwten en de prei erdoor heen.
  3. Vul de muffinvormpjes met het eimengsel. De muffinbakjes vul je tot iets onder de rand.
  4. Nu is het tijd om het muffinblik in de voorverwarmde oven te zetten voor 25 minuten.
  5. Haal de eimuffins uit de oven en laat deze afkoelen.

Smullen!

ei muffins - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |