Vandaag een heerlijk lunchrecept voor jullie: een eiwrap met hüttenkäse en spinazie.  Ik vind het een smakelijke en voedzame lunch. En past daarnaast in een koolhydraatarm voedingspatroon.

Deze eiwrap is voor 1 persoon, maar kan mij voorstellen als je een grote eter bent dat je hier misschien niet genoeg aan hebt. Eet dan vooral wat erbij. Ik wil jullie mijn recepten en blog inspireren om gezond(er) te eten en beter voor jezelf te zorgen. Maar denk vooral ook zelf na. Ik heb deze week weer een aantal bijzondere reacties gekregen op Instagram. Waarvan ik dacht: Waarom maak je deze opmerking? Je weet niet wat ik heel de dag eet en doe vooral wat goed voelt voor jou.

Gezond eten en een gezond voedingspatroon hangt namelijk nooit af van één product, één maaltijd of één voedingsstof. Zo zit de natuur niet in elkaar. Hoe graag jij dat misschien ook zou willen. Het draait om balans en afwisseling. Klinkt best saai eigenlijk.

Deze eiwrap is de perfecte lunch om mee te nemen naar het werk. De eiwrap kun je de avond van tevoren al klaar maken en de overige ingrediënten neem je los mee in een bakje. Ik weet zeker dat je collega’s jaloers zullen zijn.

Op zoek naar meer gezonde lunchrecepten? Bestel dan mijn e-book Gezond en lekker eten op kantoor”.

Recept: Eiwrap met hüttenkäse en spinazie

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 2 biologische eieren
  • Peper en zout naar smaak
  • olie of boter om in te bakken
  • 2 eetlepels hüttenkäse
  • 10 gram pijnboompitten
  • twee handjes spinazie

Hoe maak je deze wrap?

  1. Kluts de eieren in een beker en voeg  naar smaak peper en zout toe. Het is ook lekker om wat andere kruiden zoals bieslook toe te voegen.
  2. Doe wat olie in een koekenpan en zet de pan op laag vuur. Doe de geklutste eieren in de koekenpan en zorg dat de hele bodem bedekt is. Bak de ei-wrap aan 1 kant. De wrap is klaar als hij nog een beetje nattig is aan de bovenkant. Leg de wrap op een bord en laat hem nog even na garen.
  3. Besmeer de ei wrap met hüttenkäse, doe de spinazie erop en garneer met pijnboompitten.
  4. Rol de eiwrap op en klaar is je lunch.
Eet smakelijk!

Eiwrap met hüttenkäse en spinazie - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)