Ik hoop dat jullie nog niet kerstrecepten moe zijn want er komt nog heel veel lekkers aan. Zoals ik al eerder schreef ben ik al sinds oktober met kerst bezig. En heb lang getwijfeld wanneer ik alles online moest zetten. Zal ik nog een weekje normale recepten delen of zal ik toch alvast maar los gaan? Ik heb voor het laatste gekozen.
Veel mensen zijn toch al bezig met de kerstdagen en willen misschien ook al wat recepten oefenen. Ik wel in ieder geval. Met kerst wil ik gewoon niet dat er iets mislukt en wil het altijd al een keertje geproefd hebben. Als ik de recepten de laatste dagen voor kerst met jullie deel hebben jullie er volgen mij niks meer aan. Vandaag staat er op het menu gevulde portobello’s met pompoenpuree. Je zou dit als voorgerecht kunnen eten maar als je wat aardappelen of andere groenten erbij doet in de oven heb je een heerlijk hoofdgerecht wat ook geschikt is voor veganisten. Dit gerecht bevat namelijk geen dierlijke ingrediënten.
De pompoenpuree kun je gemakkelijk zelf maken door stukken pompoen te roosteren in de oven met wat olijfolie en zout. Rooster de pompoen voor zo’n 30 in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als de pompoen helemaal zacht is kun je deze pureren met een staafmixer. Je zou ook de pompoenblokjes kunnen koken en daarna pureren maar dan heeft de puree wat minder smaak.
Recept : gevulde portobello’s met pompoenpuree
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- twee portobello’s
- 100 gram pompoenpuree (dit kun je prima in de ochtend al voorbereiden)
- 15 gram pijnboompitten
- peper en zout naar smaak
- olijfolie
- 300 gram aardappels, voorgekookt zo’n 15 minuten
- 3 takjes tijm
- 1 rode ui, in stukken
Hoe maak je deze portobello’s?
- Zorg dat je de aardappelen hebt voorgekookt en dat de pompoenpuree klaar staat.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de steel uit de portobello’s. Smeer de portobello’s in met olijfolie.
- Verdeel de pompoenpuree over de portobello’s en breng op smaak met een beetje peper.
- Garneer met pijnpoompitten
- Meng in een kom de voorgekookte aardappelen met de rode ui en wat olijfolie, peper en zout.
- Doe het aardappel mengsel in een ovenschaal en leg daar de portobello’s tussen.
- Garneer met de takjes tijm die je even fijn snijdt of knipt.
- Doe de schaal voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer er nog wat gewokte spruitjes of een andere groenten bij om de maaltijd compleet te maken.
Bekijk hier de andere kerstrecepten en check op social media de #suzanneviertkerst voor meer inspiratie.
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Nieuw in de shop: Canvas shopper - 25/09/2023
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
Het kan mij niet lang genoeg duren hoor dat kerstkoken! Al sta ik gek genoeg met kerst zelf dan weer niet in de keuken. Haha… We gaan voor het eerst dit jaar twee keer uit eten. Dus al het kerstkoken voor mij vindt daarvoor plaats. Blijft evengoed leuk!