Binnenkort is Sinterklaas weer in het land en daar horen pepernoten bij. Al van kleins af aan ben ik gek op pepernoten. Elk jaar wanneer ze weer in de supermarkt verschijnen begin ik te glunderen. Zelf vind ik augustus toch echt wat te vroeg om er al aan te beginnen, maar zo in november kan het zeker geen kwaad.

Eigenlijk maak ik ze veel liever zelf dan dat ik ze koop. De gewone pepernoten die iedereen kent bestaan namelijk uit meel, boter, suiker en specerijen. Dat kan natuurlijk ook zonder zooi, met deze raw pepernoten! Deze gezonde(re) versie van pepernoten is ook erg leuk om met kinderen te maken. Laat ze zelf de balletjes rollen van het deeg of probeer eens wat leuke vormpjes uit.

De dadels in de raw pepernoten zorgen voor een zoete smaak, maar juist door de combinatie met noten zorgt het voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Geen stuiterende kids dus na een handje van deze pepernoten!

Wat heb je nodig voor 25 pepernoten?

Keukenmachine

  • 12 dadels
  • 2 eetlepels koek & speculaas kruiden (van Verstegen)
  • 50 gram gemengde noten
  • 1 eetlepel rauwe honing of agave
  • een snufje zout

Hoe maak je pepernoten?

  1. Zorg er voor dat alle dadels ontpit zijn. Doe de dadels daarna samen met de kruiden, noten, honing of agave en een klein snufje zout in de keukenmachine. Mix het ongeveer vijf minuten zodat alles goed is fijngemalen.
  2. Rol kleine balletjes van het mengsel, ongeveer 13 stuks. Snijd ze daarna doormidden en shape ze met je handen in de juiste pepernotenvorm.
  3. Zet ze een halfuurtje in de koelkast om hard te worden en smullen maar.

dsc01416

 Volg Dalí op | Facebook Instagram en haar blog

social