Vorig jaar waren ze een hit op Pinterest. Dus wellicht ben ik wat laat, maar wat maak het uit. Focaccia is echt heel makkelijk te maken. Je hebt alleen wat geduld nodig omdat eerst het deeg moet rijzen. Daarnaast kun je hem beleggen met allerlei lekkere groentes en kruiden. Heerlijk voor bij een zelfgemaakte soep of voor op de borrelplank. Bekijk hier de leuke reel en zie hoe gemakkelijk het is.
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
Focaccia
Ingrediënten
- 500 gr bloem
- 325 ml lauw warm water
- 7 gr gist
- 35 ml olijfolie
- 1 snufje zout
Topping
- 15 ml olijfolie
- 1 theellepel Italiaanse kruiden
- 2 teentjes geperste knoflook
Tuintje
- takjes basilicum
- verschillende kleuren snoep tomaatjes
- rode ui in ringen
- snoeppaprika's
Instructies
- Doe de bloem in een kom.
- Mix de gist met het lauwwarme water.
- Voeg de olijfolie toe.
- Giet dit bij de bloem en roer dit rustig door met een lepel.
- Gebruik de mixer of kneed zorgvuldig met de hand tot een stevige bal
- Doe in de kom wat olijfolie en leg hier de deegbal in en dek voor 1 uur af met een theedoek. (dit zodat dat de bal niet aan de kom gaat plakken)
- Rol deze uit tot een rechthoek of cirkel van circa 2cm dik. Leg deze op bakpapier en duw met de bolle kant van je duim allemaal kuiltjes in het deeg.
- Meng de Italiaanse kruiden, knoflook met de olijfolie en bestrijk hiermee het deeg.
- Maak hier na eigen creatie je tuintje. Zorg dat hier veel groente op ligt of genoeg kruiden, zodat deze nog smaakvoller wordt.
- Dek deze met een theedoek voor 10 minuten af
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de focaccia in ca. 15-20 minuten goudbruin af
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
- Vegan karamel bars - 29/05/2023
- Vegan monchoutaart met passievrucht topping - 11/05/2023
- 3x heerlijke recepten met witte asperges - 20/04/2023
Volg mij