Er lijkt geen einde te komen aan de warme dagen. Mijn eetlust is deze dagen ook wat minder. Ik heb  geen zin om lang in de keuken te staan. Maar ook als het warm is, is het belangrijk dat je gezond eet, zodat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Ik zie aan mijn statistieken dat er ook heel veel courgettesoep gemaakt wordt. Ik snap dat ook wel. Dit is lekker makkelijk en je krijgt op deze manier ook flink wat groenten binnen. Zelf ben ik niet zo dol op warme soep tijdens een hittegolf.

Op facebook tipte een volger mij om gazpacho te maken. Gazpacho is een Spaanse koude soep. Gemaakt van rauwe groenten en kruiden zonder vlees of bouillon. Deze soep wordt niet verwarmd maar hoor je ijskoud te eten. Ik vond het een heel goed idee van deze volger dus besloot hier gisteren gelijk mee aan de slag te gaan en vandaag het recept met jullie te delen. Ik at deze gazpacho met wat stukjes brood, dat ik dipte in de olijfolie. Je kunt de soep ook als gerechtje toevoegen aan een borrelplank.

Recept: Gazpacho

Wat heb je nodig voor 1,5 liter Gazpacho? Hier kun je 6 glaasjes mee vullen. 

Een blender

  • 1 kilo trostomaten
  • 1 rode paprika
  • halve rode ui
  • sap van een halve citroen
  • 2 lepels olijfolie
  • teentje knoflook
  • snufje zout
  • halve komkommer
  • verse basilicum ter garnering

Hoe maak je deze gazpacho?

  1. Snijd de tomaten, paprika, komkommer en ui in stukken. Dit hoeft allemaal niet heel fijn gesneden te worden.
  2. Doe de de gesneden groenten samen met het teentje knoflook, het citroensap, de olijfolie en het snufje zout in de blender. Zet de blender aan tot het een egale soep is geworden. Proef of je de smaak lekker vindt. Voeg nu eventueel nog wat peper en/ of zout toe.
  3. Zet de gazpacho nu voor minimaal twee uur in de koelkast.
  4. Schenk de soep in glazen en garneer met de basilicum blaadjes. Ook lekker om te garneren met zelfgemaakte croutons.

Geniet ervan! 

Gazpacho - vega en vegan borrelhapje www.puursuzanne.nl

elf Gazpacho maken - vega en vegan borrelhapje www.puursuzanne.nl

zelf Gazpacho maken - vega en vegan borrelhapje www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)