Heb jij zin in iets lekkers deze Pasen? Ga dan voor asperges. Asperges zijn lekker knapperig en vol van smaak. Daarnaast zijn ze ook nog eens super gezond. Deze geliefde groente zit namelijk bomvol antioxidanten en vezels.
Je kunt asperges koken, wokken en zelfs grillen. Alle verschillende bereidingen van asperges geven een unieke en verrassende smaak waar je optimaal van zult genieten. Tijdens Pasen is het aspergeseizoen in volle gang. Je kunt je dus ook helemaal uitleven met ‘het witte goud’ van eigen bodem. Asperges zijn heel veelzijdig en je kunt er van alles mee maken.
Met deze 2 heerlijke recepten wordt jouw Paasmaaltijd lekker dan ooit! Nog meer inspiratie nodig? Zoek op paasrecepten diner voor nog veel meer leuke en lekkere vegan paasrecepten. Maak er een geweldig Paasfeest van!
Aspergesoep met bruin- of volkorenbrood
Kijk bijvoorbeeld eens naar dit heerlijke recept voor aspergesoep. Een heerlijk romige soep met knoflook. De soep smaakt heerlijk met geroosterd bruin- of volkorenbrood met radijscrème. Het is sowieso een echte topper voor de paasbrunch.
Wat heb je nodig? (4 personen | bereidingstijd: 25 min | 337 kcal pp)
- 500 gr groene asperges
- 2 tenen knoflook
- 2 groentebouillonblokjes
- 8 sneetjes bruin- of volkorenbrood
- 2 radijsjes
- 1 el bieslook of peterselie
- 125 gr haverspread
- 2 el olijfolie
- 1 grillpan of broodrooster
- 1 rasp
- 1 staafmixer
Zo maak je het
Stap 1. Snijd of breek het houtachtige uiteinde van de asperges. Snijd de asperges in stukjes. Hak de knoflook fijn.
Stap 2. Verhit in een soeppan de olie. Fruit de knoflook 1 minuut. Schep er de aspergestukjes door en bak 2 min. mee.
Stap 3. Schenk 1,2 L water bij de asperges en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Kook de asperges in 10 tot 12 minuten gaar.
Stap 4. Grill of rooster intussen de sneetjes brood in de grillpan of broodrooster goudgeel en krokant. Rasp de radijsjes grof en hak de bieslook of peterselie fijn. Meng de radijs en bieslook of peterselie door de haverspread. Voeg peper naar smaak toe. Schep de radijscrème op de toast.
Stap 5. Pureer van het vuur af de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper. Schep de soep in 4 kommen. Serveer bij elke kom een toast met de radijscrème. Serveer de rest van het brood apart erbij.
Gewokte spinazie met asperges
Een andere topper voor Pasen is dit heerlijke recept voor gewokte spinazie met asperges. De zoete smaak van de asperges is een heerlijke combinatie met de zachte en verfijnde smaak van de knapperige spinazie. Je kunt dit gerecht serveren als bijgerecht bij de paasbrunch, of als bijgerecht bij het paasdiner. Het bittertje van de mosterd, het zoetje van de ahornsiroop en het zuurtje van de citroen maken van dit verrassende recept een echte smaakmaker deze Pasen.
Wat heb je nodig? (4 personen | bereidingstijd: 20 min | 159 kcal pp)
- 500 gr groene asperges
- 1 citroen
- 3 el milde grove mosterd
- 4 el ahornsiroop
- 400 gr gewassen spinazie
- 2 el zonnebloemolie
Zo maak je het
Stap 1. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Snijd de asperges in schuine stukjes van 3 cm. Pers de citroen uit. Meng voor de woksaus de mosterd met het citroensap en de ahornsiroop.
Stap 2. Verhit in een wok of hapjespan de olie. Bak de asperges al omscheppend in 4 tot 5 minuten beetgaar. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend iets slinken voordat je de volgende portie toevoegt.
Stap 3. Schenk er de woksaus bij, warm kort door en breng op smaak met peper.
Eet smakelijk!
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023