Tel je de dagen ook af tot kerst? Heb jij je boodschappenlijstje al helemaal klaar? Heb je al een lekker bijgerecht met veel groenten? Nee, dan heb ik hier het perfecte bijgerecht voor jou! Geroosterde groenten uit de oven. Het is supermakkelijk te maken en heel erg lekker.

Zoete aardappel, pastinaak en wortel zijn de groenten die ik in mijn winterse ovenschotel gebruik. Ik breng deze op smaak met Mediterrane ovengroenten kruiden van Euroma. Hier zit in: ui, knoflook, 20% rozemarijn, 12% tomaat, peterselie, 5,9% tijm, zwarte peper, laurier.

Dit kruidenmengsel komt uit de nieuwste productlijn Wereldse Melanges van Euroma. Er zijn maar liefst vijftien Wereldse Melanges. Deze bevatten geen zout, suiker of andere toevoegingen. Het zijn 100% pure kruiden- en specerijenmelanges. Klinkt goed hé? Deze kruidenmengsels maken het koken een stuk makkelijker. En zijn gewoon verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Naast dat de kruiden heel erg lekker zijn en niet mogen ontbreken in de keuken zijn de verpakkingen ook nog eens heel duurzaam. De etiketten op de kruidenpotjes heeft Euroma peel off gemaakt. Als het potje leeg is, kun je het potje dus gemakkelijk hergebruiken. Als je de potjes niet wilt bewaren kun je het gemakkelijk recyclen. Het glas kan in de glasbak en de deksels bij het blik.

Recept: Geroosterde groenten uit de oven

Wat heb je nodig voor een ovenschotel voor 4 personen?

Een grote ovenschaal

 • 1 grote zoete aardappel
 • 3 pastinaken
 • 2 winterpenen
 • 1 rode ui
 • 5 tenen knoflook
 • 2 eetlepels Mediterrane ovengroenten kruiden van Euroma
 • 1 eetlepel balsamico azijn
 • 4 eetlepels olijfolie

Hoe maak je deze gegrilde groenten?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snijd de zoete aardappel, de penen, de pastinaken en de rode ui in stukken. Dit hoeft niet heel fijn en ook niet heel netjes. De schil van de zoete aardappel laat ik er zelf altijd om zitten.
 3. Meng de groenten, de olijfolie, de balsamico azijn en de kruiden goed door elkaar in een grote kom. Zorg dat de olie en de kruiden goed verdeeld zijn.
 4. Schep het groenten mengsel in de ovenschaal. En stop daar de tenen knoflook tussen. Tip: haal de schil er niet af anders verbrandt de knoflook.
 5. Zet de ovenschaal voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. De groenten moeten goudbruin worden. Kijk om de 20 minuten wel even in de oven en roer goed door. Het is niet de bedoeling dat de groenten verbranden. Eventueel kun je nog wat zout toevoegen naar smaak.

Eet smakelijk!

Geroosterde groenten uit de oven

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Euroma. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)