Oeps, ik deel de laatste tijd alleen maar zoete recepten voor tussendoor. Maar wat is nu een echt lekkere hartig snack voor ‘avonds op de bank tijdens het kijken van je favoriete serie. Ik denk dan altijd gelijk aan paprikachips. Maar het is niet heel verstandig om elke dag een zak chips leeg te eten.
Wist je dat je van kikkererwten zelf een lekkere gezonde hartige snack kunt maken? Waarschijnlijk wel maar ik ben zelf weer een beetje laat ermee. Ik ben niet zo heel erg van de trends. Je kunt kikkererwten namelijk roosteren in de oven met wat olie en kruiden. Je krijgt hier heerlijke knapperige bolletjes van. Dit is erg lekker als snack maar ook lekker door een salade of als topping bij de wortelsoep.
Ik heb gekozen om de kikkererwten te kruiden met gerookte paprikapoeder en wat chilipeper. Zo hebben ze flink wat smaak en pit. Echt heel lekker! Er zijn mensen die zeggen dat ze lijken op borrelnootjes maar dat vind ik dan weer niet waar.
Recept: geroosterde kikkererwten uit de oven
Wat heb je nodig voor 1 bakje geroosterde kikkererwten?
- 150 gram kikkererwten (uitgelekt uit een potje)
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- halve theelepel knoflookpoeder
- snuf chilipeper
- eetlepel zonnebloem olie
Hoe rooster je de kikkererwten?
- Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze goed af met water. Laat ze een paar minuten goed uitlekken en wrijf ze eventueel droog met wat keukenpapier.
- Verwarm de oven op 200 graden en haal de bakplaat eruit.
- Doe de kikkererwten in een kom en meng de olie en de kruiden er er goed doorheen.
- Verdeel het kikkererwten mengsel over de bakplaat en zorg dat ze niet over elkaar liggen.
- Plaats dit in het midden van de oven en bak de kikkererwten goudbruin in zo’n 30 minuten. Schud ze tussendoor wel even om en kijk af en toe of ze niet verbranden. Ze moeten lekker knapperig worden.
- Laat ze even afkoelen en doe ze dan in een schaaltje.
Smullen maar!
Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Nieuw in de shop: Canvas shopper - 25/09/2023
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
Hoi Suzanne
Ik wou graag een gezonde variant van borrelnootjes maken en ik had gelezen dat dit kan met kikkererwten. Alleen ontploffen de kikkererwten bij mij steeds in de oven, ook naar dat ik het vlies heb verwijdert en krijg ik ze niet goed krokant. Heb ze ook goed uit laten lekken en temperatuur wat lager gezet.
Heb jij misschien een tip over hoe ik kikkererwten het beste kan voorbereiden in de oven? ☺️
Mvg Ellen