Oeps, ik deel de laatste tijd alleen maar zoete recepten voor tussendoor. Maar wat is nu een echt lekkere hartig snack voor ‘avonds op de bank tijdens het kijken van je favoriete serie. Ik denk dan altijd gelijk aan paprikachips. Maar het is niet heel verstandig om elke dag een zak chips leeg te eten.

Wist je dat je van kikkererwten zelf een lekkere gezonde hartige snack kunt maken? Waarschijnlijk wel maar ik ben zelf weer een beetje laat ermee. Ik ben niet zo heel erg van de trends.  Je kunt kikkererwten namelijk roosteren in de oven met wat olie en kruiden. Je krijgt hier heerlijke knapperige bolletjes van. Dit is erg lekker als snack maar ook lekker door een salade of als topping bij de wortelsoep.

Ik heb gekozen om de kikkererwten te kruiden met gerookte paprikapoeder en wat chilipeper. Zo hebben ze flink wat smaak en pit. Echt heel lekker! Er zijn mensen die zeggen dat ze lijken op borrelnootjes maar dat vind ik dan weer niet waar.

Recept: geroosterde kikkererwten uit de oven

Wat heb je nodig voor 1 bakje geroosterde kikkererwten?

  • 150 gram kikkererwten (uitgelekt uit een potje)
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • snuf chilipeper
  • eetlepel zonnebloem olie

Hoe rooster je de kikkererwten? 

  1. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze goed af met water. Laat ze een paar minuten goed uitlekken en wrijf ze eventueel droog met wat keukenpapier.
  2. Verwarm de oven op 200 graden en haal de bakplaat eruit.
  3. Doe de kikkererwten in een kom en meng de olie en de kruiden er er goed doorheen.
  4. Verdeel het kikkererwten mengsel over de bakplaat en zorg dat ze niet over elkaar liggen.
  5. Plaats dit in het midden van de oven en bak de kikkererwten goudbruin in zo’n 30 minuten. Schud ze tussendoor wel even om en kijk af en toe of ze niet verbranden. Ze moeten lekker knapperig worden.
  6. Laat ze even afkoelen en doe ze dan in een schaaltje.

Smullen maar!

Geroosterde kikkererwten - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur