Een gezonde leefstijl. Op welke manier draagt plantaardige voeding daaraan bij? Een onderwerp wat ik super interessant vind en waar ik steeds meer over lees en leer. Zo ontdekte ik onlangs de boeken van Dr. Michael Greger. Wat een inspirerend man en wat weet hij veel. In het boek: Hoe overleef je, legt hij de voordelen van vaker en meer plantaardig eten uit. Dit is een goed onderbouwd, informatief boek. Veel verwijzingen naar wetenschappelijk onderzoek en daar hou ik van.  Echt een boek dat je moet lezen als je  jouw gezondheid belangrijk vindt.

En in zijn kookboek deelt hij super lekkere plantaardige recepten. En vandaag mag ik een recept uit zijn kookboek met jou delen.

Hoe overleef je | kookboek | gezond eten | Puur Suzanne

Hoewel tofu zeer voedzaam is, geeft hij de voorkeur aan tempé omdat het gemaakt wordt van de hele sojaboon en er minder voedingsstoffen verloren gaan.Tempé is heerlijk in dit gerecht, maar je kunt dit recept ook gemakkelijk aanpassen door de tempé weg te laten en meer paksoi of andere groente toe te voegen samen met andere bonen.

Recept: Gestoofde tempé met paksoi en pittige gembersaus

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 450 gram tempé, gesneden in blokjes van 1,5 cm
  • 250 ml Groentebouillon of water
  • 1 middelgrote rode ui, gehakt
  • 3 tot 4 kleine stronken paksoi, gewassen en in de lengte gehalveerd, of 500 g grofgesneden paksoi
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 el geraspte verse gember
  • 2 el witte misopasta
  • 1 el rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • ½ tl chilivlokken, of naar smaak
  • 1 tl dadelsuiker
  • ½ rode paprika, fijngehakt
  • 100 gram gehakte paddenstoelen
  • 4 bosuien, gehakt

Hoe maak je het gerecht? 

  1. Stoom de tempé 15 minuten in een stoommandje boven kokend water. Zet onbedekt opzij.
  2. Verhit 50 ml van de bouillon in een grote koekenpan of wokpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paksoi toe en bak ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn, roer regelmatig. Haal uit de pan en zet opzij.Verhit de resterende 200 ml bouillon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Roer de knoflook, gember, miso, azijn, sojasaus, chilivlokken en de dadelsuiker erdoor.
  3. Voeg de paprika, paddenstoelen, bosuien en gestoomde tempé toe en roer om alles te mengen. Zet het vuur lager en laat het 5 minuten koken, roer af en toe.
  4. Voeg de ui en paksoi toe en kook ongeveer 3 minuten om goed door te warmen. Warm serveren.

Eet smakelijk!

Gestoofde Tempe | gezond eten | vegetarisch gerecht | Puur Suzanne

Hoe overleef je is gemakkelijk te bestellen online. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)