Ook vandaag is het weer tijd voor een kerstrecept. Zoals jullie gemerkt hebben zijn er deze week heel veel kerstrecepten online gekomen. En er komen er nog een aantal bij. Vandaag is het de beurt aan de gevulde champignons met geitenkaas. Deze gevulde champignons met geitenkaas zijn een perfect gerecht voor tijdens de feestdagen. Je kunt het als hoofdgerecht eten of als voorgerecht. Net waar jij zin in hebt ;-)

Wat heb je nodig voor twee personen?

  • twee portobello’s
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • pijnboompitten
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • een beetje (twee theelepels) honing of een andere vloeibare zoetstof (ahornsiroop of dadelstroop)
  • een handje rucola

Hoe maak je deze gevulde champignons?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de steeltjes uit de paddenstoelen.
  2. Bestrijk de portobello in zijn geheel met olijfolie. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en meng deze met de geitenkaas.
  3. Verdeel het geitenkaasmengsel over de paddestoelen en doe deze voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.Rooster de pijnboompitten  in een koekenpan zonder olie.
  4. Doe wat honing of dadelstroop over de champignons heen. Garneer de gevulde champignons  daarna met de pijnboompitten. Verdeel de rucola over de borden en leg hierop de champignons.

Op een smakelijke kerst!

Hier vind je de andere kerstrecepten.

Gevulde champignons - www.puursuzanne.nl

Vegetarisch kerst - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)