Vandaag op het menu gevulde courgette met vegan gehakt. Ik breng deze op smaak met een pittige curry kruidenmix.
Ik heb echt verschillende potjes met kruidenmixen op voorraad zodat ik altijd iets lekkers kan maken en ik geen pakjes en zakjes nodig heb.
Let erop als je potjes met kruidenmixen koopt wat erin zit. Ook hierbij geldt lees de etiketten want er kunnen zo allerlei gekke toevoegingen inzitten.
En zo ook deze gevulde courgettes. Door deze op je eigen manier te kruiden kun je hem net zo pittig maken als je wilt. Het is heerlijk voedzaam en je hebt op deze manier gemakkelijk je dagelijkse hoeveelheid groente binnen. Heb je grote trek? Serveer het dan met een beetje zilvervliesrijst.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
Gevulde courgette met vegan gehakt
Ingrediënten
- 2 courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- 100 gr kastanje champignons
- 200 gr vegan rul gehakt
- 50 gr vegan geraspte kaas of bio geraspte kaas
- 1 theelepel pittige curry kruiden
- olijfolie om in te bakken
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de courgette doormidden. Hol de courgette’s uit. Doe dit voorzichtig zodat je de schil niet beschadigt. Bestrooi de binnenkant van de uitgeholde courgette met wat zout. De inhoud van de courgette niet weggooien, want daarmee ga je de courgette ook weer vullen.
- Leg de uitgeholde courgettes op de bakplaat en doe ze voor een kwartier in de voorverwarmde oven. Het is namelijk erg lekker als de courgette alvast voor gaart voordat je deze vult.
- Snijd de pulp, de ui en knoflook fijn. En snijd de champignons in plakjes
- Doe in een koekenpan wat olijfolie en fruit hierin de knoflook en de ui. Doe hierbij het gehakt en voeg de pittige kruiden toe.
- Voeg als het gehakt gaar is de champignons en de “restjes” courgette toe. Roer het goed door elkaar en bak dit totdat de champignons gaar zijn. Ik proef zelf altijd even of het goed op smaak is. Voeg anders nog wat kruiden toe. Of een klein beetje sambal voor meer pit.
- Vul de voorgegaarde courgettes met het gehakt mengsel. Top af met geraspte kaas en plaats deze terug in de oven. Deze zijn in ca 15 min klaar.
Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Ik vind dat altijd zo lekker! Je hebt (of in ieder geval: ik) het gevoel alsof je een pizza eet, maar dan veeeel gezonder. Dan kan ik er nog net iets meer van genieten.
Komt dat even mooi uit, kreeg net van een collega een mooie grote courgette uit hun biologische tuin. Vanavond dus op het menu
Ga ik zeker een keer proberen, bedankt voor het recept!
Grappig dat je zegt dat je het eten snel op tafel wilt hebben staan, dat heb ik ook. Ik houd van lekker eten en het moet goed en gezond zijn, maar meestal wil ik het ook snel! :)
Hahaha ja heel snel. Na ja vooral na het werk. In het weekend vind ik het wel fijn om wat langer te koken of iets wat wat langer op het vuur moet staan zoals een stoofpotje.
Ik ben alleen benieuwd waar je de curry mix haalt. Ik heb veel kruiden on huis maar curry mix ken ik niet.
heey suzanne
je zegt het volgende:
Ik heb echt verschillende potjes met kruidenmixen op voorraad zodat ik altijd iets lekkers kan maken en ik geen pakjes en zakjes nodig heb. Let erop als je potjes met kruidenmixen koopt wat erin zit. Ook hierbij geldt lees de etiketten want er kunnen zo allerlei gekke toevoegingen inzitten.
waar haal je zelf de kruiden. ik ben op zoek naar kruiden mengsels waar geen gekke toevoegingen in zitten. maar wel makkelijk kant en klaar zijn.
Groetjes Tessa
Hee Tessa,
Ik haal ze bij de turkse supermarkt, toko maar ook gewoon bij de supermarkt. Ook in de gewone supermarkten staan genoeg lekkere kruidenmixen. o.a. van Jonnie Boer maar je kan ook wat losse kruidenpotjes kopen en mengen. Succes!
misschien is dit wat om te gebruiken als kruidenmix
http://www.peachypaleo.nl/blog/kruidenmix-voor-gehakt
hoi de pulp wat in de corgette zit is inclusief pitten ?
Ja dat is inclusief.
Zojuist gemaakt en gegeten. In plaats van champignons (niet in huis) heb ik er een stevige tomaat door gedaan en Italiaanse kruiden ipv curry kruiden . Lekker makkelijk recept en echt heerlijk! Bedankt voor het delen!
Klinkt goed! En super leuk dat je je eigen versie ervan gemaakt hebt :-)