Vandaag op het menu gevulde courgette met vegan gehakt. Ik breng deze op  smaak met een pittige curry kruidenmix.
Ik heb echt verschillende potjes met kruidenmixen op voorraad zodat ik altijd iets lekkers kan maken en ik geen pakjes en zakjes nodig heb.
Let erop als je potjes met kruidenmixen koopt wat erin zit. Ook hierbij geldt lees de etiketten want er kunnen zo allerlei gekke toevoegingen inzitten.

En zo ook deze gevulde courgettes. Door deze op je eigen manier te kruiden kun je hem net zo pittig maken als je wilt. Het is heerlijk voedzaam en je hebt op deze manier gemakkelijk je dagelijkse hoeveelheid groente binnen. Heb je grote trek? Serveer het dan met een beetje zilvervliesrijst.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

gevulde courgette | vega en vegan hoofdgerecht | Puur Suzanne

Gevulde courgette met vegan gehakt

Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 100 gr kastanje champignons
  • 200 gr vegan rul gehakt
  • 50 gr vegan geraspte kaas of bio geraspte kaas
  • 1 theelepel pittige curry kruiden
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de courgette doormidden. Hol de courgette’s uit. Doe dit voorzichtig zodat je de schil niet beschadigt. Bestrooi de binnenkant van de uitgeholde courgette met wat zout. 
    De inhoud van de courgette niet weggooien, want daarmee ga je de courgette ook weer vullen.
  • Leg de uitgeholde courgettes op de bakplaat en doe ze voor een kwartier in de voorverwarmde oven. Het is namelijk erg lekker als de courgette alvast voor gaart voordat je deze vult.
  • Snijd de pulp, de ui en knoflook fijn. En snijd de champignons in plakjes
  • Doe in een koekenpan wat olijfolie en fruit hierin de knoflook en de ui. Doe hierbij het gehakt en voeg de pittige kruiden toe. 
  • Voeg als het gehakt gaar is de champignons en de “restjes” courgette toe. Roer het goed door elkaar en bak dit totdat de champignons gaar zijn. Ik proef zelf altijd even of het goed op smaak is. Voeg anders nog wat kruiden toe. Of een klein beetje sambal voor meer pit.
  • Vul de voorgegaarde courgettes met het gehakt mengsel. Top af met geraspte kaas en plaats deze terug in de oven. Deze zijn in ca 15 min klaar.
Trefwoord vegan hoofdgerecht, vegetarisch

Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.