Ruim 5 jaar geleden was de gevulde paprika met gehakt 1 van mijn allereerste recepten op Puur Suzanne. Ik vind het altijd erg leuk om mijn oude recepten terug te zien. En soms update ik een recept, omdat het recept niet meer bij mij past of omdat de foto’s wel wat mooier kunnen. De gevulde paprika’s met gehakt past niet meer bij Puur Suzanne. Niet omdat het gerecht niet goed is maar omdat ik zelf zoveel mogelijk plantaardig aardig eet. Zo’n ruim 2,5 jaar geleden besloot ik om alleen nog maar vegetarische gerechten te delen op Puur Suzanne. En het laatste half jaar zijn er eigenlijk alleen nog maar plantaardige recepten online gekomen. En ja daar horen recepten met gehakt niet meer bij. Gelukkig heb je in de meeste supermarkten een super goed alternatief voor gehakt namelijk vegetarisch gehakt. Ik vind zelf het vegan gehakt van de Albert Heijn heel fijn. Dit omdat het hoog in eiwitten is, en het weinig zout bevat.

Vandaag geef ik dus 1 van mijn populairste recepten een update. Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt :-)

Recept: gevulde paprika’s (vegan)

Wat heb je nodig voor gevulde paprika’s voor 2 personen? 

Oven en een koekenpan

  • 2 grote rode paprika’s, een andere kleur kan natuurlijk ook ;-)
  • 200 gram vega gehakt, deze is mijn favoriet.
  • 150 gram champignons, in stukjes
  • 1/3 courgette, in blokjes
  • een kleine ui, fijngesneden
  • teen knoflook fijn gesneden
  • vegan kaas (ik gebruik de kaas van Violife) geen zin in vegan kaas? Je kunt dit ook weglaten en de paprika’s nadat ze uit de oven komen garneren  met wat edelgistvlokken en pijnboompitten.
  • eetlepel Italiaanse kruidenmix, een andere kruidenmix kan natuurlijk ook goed
  • snufje peper
  • vloeibare margarine om in te bakken
  • 2 porties zilvervlies rijst

Hoe maak je het? 

  1. Snijd de paprika’s doormidden. Maak ze goed schoon en verwijder de steel. Je zorgt dat je 2 kommetjes van paprika hebt om te vullen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Zet de koekenpan op het vuur en giet er een beetje vloeibare margarine in. Als de pan goed heet is, fruit je hierin de ui aan. Voeg het vega gehakt en de knoflook toe en bak dit kort mee.Voeg de Italiaanse kruiden toe. Bak het gehakt voor een paar minuten. Voeg daarna de courgette, ui en de champignons erbij. En bak dit nog even kort mee. Breng op smaak met een beetje peper.
  4. Vul de gehalveerde paprika’s met het mengsel. Bestrooi de paprika’s met zoveel kaas als jij lekker vindt. Doe de paprika’s 30 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven.
  5. Kook ondertussen de rijst. Geen zin in rijst? Maak er dan een salade bij.
  6. Meestal heb ik nog wat groenten mengsel over, dit roer ik dan door de rijst die ik erbij serveer.
Eet smakelijk!

Vegan gevulde paprika's

Volg Puur Suzanne ook op Pinterest en sla daar dit recept op! 

Vegan gevulde paprika's

Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)