Gezond en vegetarisch koken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Probeer deze heerlijke gevulde paprika met geitenkaas eens, een echte aanrader. Ik maakte deze gisteravond en wilde het recept gelijk met jullie delen. Ik ben daarom nog even achter de laptop gekropen om het uit te werken. Als jullie mij al langer volgen dan weet je dat ik echt dol ben op gevulde paprika. Eerst vulde ik de paprika’s altijd met rundergehakt. En nu ik geen vlees meer eet verzin ik elke keer weer een nieuwe combinatie. Zo waren heel lang de gevulde paprika’s met couscous mijn favoriet. Maar ik denk dat deze paprika met geitenkaas mijn nieuwe favoriet is. Wist je trouwens dat dit gerecht ook prima in een koolhydraatarm dieet past?
Ik heb voldoende aan alleen deze gevulde paprika als avondeten. Je zou ook een halve per persoon kunnen serveren maar maak er dan nog wat rijst of een salade bij.
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
- 1 rode paprika
- 1 kleine rode ui
- 100 gram champignons
- 1 teen knoflook
- 100 gram verse spinazie
- 50 gram zachte geitenkaas
- 10 gram pijnboompitten
- peper naar smaak
- olie om te bakken
Hoe maak je de gevulde paprika?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de paprika goed en snijd deze door de helft. Verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de ui, de knoflook en de champignons fijn.
- Doe een beetje olie in de pan. Fruit de ui met het knoflook aan. Voeg de champignons toe, breng op smaak met peper en bak dit zo’n 3 minuten.
- Voeg daarna de spinazie toe en bak deze mee tot het geslonken is.
- Nu is het tijd om de geitenkaas door het mengsel te roeren. Roer het net zolang tot het helemaal gesmolten is. Roer daarna de pijnboompitten erdoor heen.
- Vul de twee paprikahelften met het mengsel.
- Doe de paprika’s op bakplaat in de voorverwarmde oven voor zo’n 20 minuten.
Smullen maar!
Volg je Puur Suzanne al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
Laatste berichten van Suzanne (alles zien)
- Noodles met pittige tempeh - 26/11/2023
- Glutenvrije amandelkoekjes - 19/11/2023
- Andijviesalade met champignons - 16/11/2023