Mijn favoriete gerecht is gevulde paprika. Het is makkelijk en snel te maken. Je kunt er heerlijk mee variëren. Vaak worden paprika’s gevuld met gehakt maar wist je dat het ook erg lekker is om het te vullen met rijst en witte kaas? De witte kaas geeft een heerlijke bite aan het gerecht. Ik vind het daarom een perfecte vleesvervanger.

Ik maak in dit gerecht gebruik van de witte kaas van Apetina. De witte kaas van Apetina is veelzijdig in gebruik. Je ziet het regelmatig in salades voorbij komen. Maar het is juist in de herfst een heerlijk ingrediënt in warme gerechten. Toen Apetina aan mij vroeg om een warm gerecht met deze kaas te maken, hoefde ik niet lang na te denken. Dat werd uiteraard gevulde paprika. Een makkelijk gerecht waarbij je voldoende groenten binnenkrijgt. Alle soorten paprika’s zijn geschikt voor dit gerecht.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 4 paprika’s
  • 100 gram notenrijst of zilvervliesrijst
  • 200 gram kastanje champignons, in plakjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 kleine gele ui, fijn gesneden
  • 75 gram Apetina
  • peper naar smaak

Hoe maak je deze gevulde paprika’s?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de ui. Voeg de courgette en de champignons toe. En bak deze mee totdat de champignons gaar zijn. Breng op smaak met peper.
  4. Roer het groenten mengsel door de rijst heen. Verkruimel de Apetina door de rijst heen.
  5. Snijd de kapjes van de paprika’s af. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s. Gebruik je puntpaprika’s? Dan snijd je deze doormidden en verwijder je daarna de zaadlijsten en de steel.
  6. Schep het rijstmengsel in de paprika’s. Zet de paprika’s op een bakplaat voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. 

 

Mmmmm smullen maar.

gevulde paprika

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Apetina. Lees hier mijn disclaimer.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)