Minder vlees eten hoe je doe je dat? Het is een vraag die ik regelmatig hoor. Veel mensen vinden het soms toch lastig om niet dagelijks een stukje vlees te eten of hebben weinig creativiteit om een maaltijd te maken zonder vlees. Ik vind het om verschillende redenen belangrijk om niet elke dag vlees te eten. Ik maak daarom regelmatig een vegetarische maaltijd. Mijn favoriete vleesvervanger is de champignon. En dan vooral de kastanje champignon maar dat was jullie vast nog niet ontgaan. Wist je dat je champignons ook kunt vullen? ik kies dan voor het grote broertje van de kastanje champignon: de portobello. Vullen met iets lekkers. Even in de oven en je hebt een heerlijk bij- of voorgerecht. Ik eet een gevulde champignon het liefst met zoete aardappel en sperziebonen.

Wat heb je nodig voor 4 gevulde portobello’s?

een oven, een bakplaat en een steelpan

  • 4 portobello’s
  • 200 gram ricotta
  • een kleine rode paprika, fijn gesneden
  • een paar sprietjes bieslook, fijn gesneden
  • teentje knoflook, geperst
  • 20 gram pijnboompitten
  • een scheutje olijfolie

Hoe maak je de gevulde champignons?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de ricotta met de knoflook en de bieslook.
  3. Snijd de steeltjes uit de portobello’s. Snijd de steeltjes in kleine stukjes. Leg de hoedjes van de portobello’s op de bakplaat.
  4. Zet een steelpan op het vuur. Doe er een beetje olijfolie in en bak hierin heel even de steeltjes van de champignons en de paprika.
  5. Doe de ricotta erbij en roer het goed door.
  6. Schep het ricotta mengsel in de champignons en bestrooi ze met wat pijnboompitten.
  7. Het kan nu de voorverwarmde oven in voor 20 minuten.

 

Mmmmmm smullen maar!

 

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)