Heb je vandaag lekker uitgeslapen? En ben je toe aan een lekker verwen ontbijt? Dan is dit glutenvrij taartje met blauwe bessen echt iets voor jou. Het is makkelijk te maken zonder keukenmachine of mixer. Als dit lekkere taartje in de oven staat kun jij alvast een goede kop koffie of thee zetten. Een fijn begin van jouw dag. Ik vind het altijd heerlijk om op zondag wat rustiger aan te doen. Iets uitgebreider te ontbijten, muziekje aan, en een kop goede koffie. Beter kan mijn dag niet beginnen. En taart als ontbijt klinkt sowieso goed toch?
Recept: Glutenvrij taartje met blauwe bessen
Wat heb je nodig voor een taartje voor 2 personen?
een springvorm met 12 cm doorsnee, bakpapier
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren
- 50 gram amandelmeel
- 10 gram kokosrasp
- een handje blauwe bessen
- 1 theelepel vanillepoeder
- 1 theelepel baking soda
- 3 eetlepels citroensap
- margarine of kokosolie om de springvorm in te vetten
Hoe maak je dit taartje?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de wanden goed in.
- Prak de banaan in een kom.
- Breek de eieren open en meng deze met de banaan. Voeg nu het amandelmeel, de kokosrasp, de vanillepoeder, de baking soda en het citroen toe en meng dit goed door elkaar.
- Schep nu het beslag in de vorm. En garneer het beslag met blauwe bessen.
- Zet de springvorm in de voorverwarmde oven voor zo’n 30 minuten. Zorg ervoor dat het taartje goudbruin wordt aan de bovenkant.
- Haal het taartje uit de oven en laat even afkoelen. Het taartje is het lekkerst als het nog een beetje warm is.
Eet smakelijk!
Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023