Zondag is bakdag. Elke zondag deel ik daarom een heerlijk bakrecept op Facebook. Maar op mijn blog is het al een tijdje stil wat betreft de bakrecepten. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Ik maakte deze week deze  heerlijke glutenvrije amandelkoekjes. Het recept vond ik op de leuke website: Zoetrecepten. Ik paste het iets aan en zie hier het resultaat. De koekjes zijn glutenvrij, vegan, zonder toegevoegde suikers maar vooral heel lekker. Dus hup duik de keuken in en maak deze lekkere koekjes. Zodat je vanmiddag wat lekkers te snoepen hebt bij de thee. De koekjes kun je 1 – 2 dagen bewaren in een koekjestrommel. Maar ik vind de koekjes zelfs het lekkerst als je dezelfde dag nog opeet.

Recept: Glutenvrije amandelkoekjes

Wat heb je nodig voor 12-15 koekjes?

 • 100 gram ongezwavelde abrikozen
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 80 gram amandelmeel
 • 50 gram geraspte kokos
 • een halve theelepel vanillepoeder
 • een theelepel kaneel

Hoe maak je deze koekjes?

 1. Week de abrikozen zo’n 10 minuten in warm water en giet daarna af.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 3. Smelt de kokosolie.
 4. Doe het amandelmeel, de kokosrasp samen met de abrikozen in de keukenmachine. En zet de keukenmachine aan. Tot het een plakkerig mengsel is. Voeg nu de vanillepoeder, de kokosolie en de kaneel toe en zet de keukenmachine nog even kort aan, totdat alles gemengd is.
 5. Rol 12 -15 balletjes van het beslag en druk plat op de bakplaat.
 6. Doe de koekjes voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze na 13 om, zodat beide kanten lichtbruin worden. Laat de koekjes goed afkoelen.

Geniet ervan!

Glutenvrije amandelkoekjes

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)