Zoals ik jullie hier al aangaf heb ik een zomerrooster op puursuzanne.nl. Ik had het idee om 1 tot 2 keer een blog online te zetten. Vorige week donderdag plaatste ik mijn laatste blog en nu 10 dagen later staat er pas weer een nieuwe online. Dit zat niet in de planning maar het gebeurde gewoon. Ik had het druk met werken, festivals bezoeken, drankjes drinken en niks doen. Nu ik deze spontane zomerstop heb gehad heb ik weer ontzettend veel zin om aan de slag te gaan met mijn blog en deel ik sinds lange tijd weer een heerlijk recept. Zondag is bakdag dus we gaan weer lekker aan de slag in de keuken. Zeker nu het weer ons in de steek laat kunnen we wel weer met zijn allen aan de slag in de keuken. Ik had nog een potje cashewpasta in mijn keukenkastje staan waar ik lang niet wist wat ik daarmee aan moest. Totdat ik ik een lekker recept voor blondies tegenkwam op de blog: Oerkracht. Uiteraard veranderde ik een aantal dingen aan het recept en vandaag deel ik daarom graag mijn versie.
Wat heb je nodig voor glutenvrije blondies?
een vierkant bakblik van 20 bij 20 cm
- 60 gram kokosolie
- 50 gram palmsuiker (meer kan ook)
- 50 gram cashewnotenpasta
- 2 biologische eieren
- 1 eetlepel citroensap
- 125 gram amandelmeel
- Snuf zeezout
- 1 theelepel baking soda
- theelepel vanille poeder
- 150 gram rozijnen, geweekt in warm water
- roomboter of kokosolie om de bakvorm mee in te vetten.
Hoe maak je deze blondies?
- Verwarm de oven voor op 175°C. En vet de bakvorm in.
- Smelt de kokosolie. Ik doe dit vaak in een beker en zet deze in een pan warm water.
- Meng de kokosolie, de suiker, de notenpasta , de eieren en het citroensap in een grote kom. Klop dit kort door met een handmixer.
- Voeg het amandelmeel, de vanillepoeder, zeezout en baking soda toe en mix dit nog even goed door elkaar.
- Meng de rozijnen erdoor en giet het mengsel in de bakvorm.
- Zet de bakvorm voor 25 minuten in de oven. Laat het baksel goed afkoelen en snijdt het daarna in kleine of grote vierkanten.
Smullen maar!
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Dat ziet er heerlijk uit! Als ik vandaag tijd over heb, ga ik het zeker even maken :-)
Tijd over ;-) haha nou ik hoor wel hoe ze smaken.
Wat ben ik blij dat ik jouw blog heb ontdekt! Ik wil me weer gaan bezighouden met gezonder eten, wat ik ga vastleggen op L’univers de Susanna. De enige guilty pleasure die ik heb is bakken.. Ik denk dat ik veel inspiratie ga halen uit jouw blog met al die lekkere recepten die ik voorbij zag komen :) Liefs, Susanna
Thanks Susanna! Enne dat bakken is geen guilty pleasure maar gewoon ontspanning. Er zijn heel veel bakrecepten te vinden dus dat kom wel goed ;-)