Hallo allemaal, ik ben Nelleke van Proeven met Liefde en vind het super leuk dat ik een gastblog voor Puur Suzanne mag schrijven! Op mijn site schrijf ik regelmatig over onze moestuin en beestenboel en post ik recepten zonder pakjes en zakjes, maar met heel veel liefde.

Waarom Proeven met Liefde?

Om maar even tot te kern te komen; wordt er niet al genoeg gespuid over voeding? We worden overspoeld met onderzoeken en informatie die elkaar allemaal tegenspreken. Het ergerde me en dus ging ik zelf op onderzoek uit. Voeding staat zo vaak in een negatief daglicht, terwijl het zo belangrijk is voor ons. We kunnen niet zonder. Voeding is iets moois en iets positiefs. Althans, dat kan het zijn, maar je moet wel eerst even uitvogelen wat het beste voor jou werkt en hoe je voeding voor je kunt laten werken. Daarom wilde ik een plek creëren waar met liefde om wordt gegaan met voeding. Voeding is zoiets puurs en basaals, dat wil ik graag benadrukken. Er is qua ingrediënten weinig te ontleden aan een wortel, maar kijk maar eens naar een ontbijtkoek, dat is een heel ander verhaal.

Daarmee bedoel ik niet te zeggen dat leven op sla en bleekselderij dé oplossing is, want genieten is zo ontzettend belangrijk! Proeven met liefde is ook genieten van een stuk chocola, of een lekkere taart op een regenachtige dag. Voel je er dan niet schuldig over, maar eet het ook bewust, met liefde. Je zult zien dat je je veel beter voelt en je gezonde eetpatroon erna net zo makkelijk weer oppakt.

En tsja.. omdat het een en ander best met elkaar te combineren is, heb ik vandaag het recept van chocolade brownies met kikkererwten.
En ik moet toegeven; ik zag wel vaker chocoladerecepten voorbij komen met kikkererwten, maar vond het veel te zonde van mijn chocola om uit te proberen. Totdat ik het tijdens een lezing kreeg voorgeschoteld en ja.. toen was ik om. Je proeft de kikkererwten niet eens, hoe cool is dat!

 

Wat heb je nodig voor deze brownies?

6 dadels
3 eetlepels dadel weekwater
4 eetlepels rauwe cacao
30 ml kokosolie
3 eetlepels honing of agave siroop
Snufje kaneel
Snufje kardemom
2 eieren
200 gram, kikkererwten
Halve theelepel bakpoeder

Hoe maak de brownies?

  1. Laat de dadels 15 minuten weken in lauw water en verwarm de oven vast voor op 180 graden.
  2. Voeg de geweekte dadels samen met 3 eetlepels dadel weekwater in een kommetje en mix met de staafmixer tot je een dadelpasta hebt (dit kan ook met een staafmixer). Voeg vervolgens de cacao, kokosolie, honing en kruiden toe en mix tot je een egale saus hebt.
  3. Doe de eieren, kikkererwten, cacao en bakpoeder in de blender en meng tot je een puree hebt. Meng dit met het cacao mengsel en doe het in een bakvorm.
  4. Zet 40 minuten in de oven en laat  het daarna goed afkoelen in de koelkast.

Mmmm smullen maar!

Nieuwsgierig naar andere recepten van Nelleke? Neem een kijkje op: Proeven met liefde!

Puur Suzanne is vanaf nu ook te vinden op facebook! Like Puur Suzanne.