Als er mensen op visite komen zet ik graag een stuk zelfgebakken cake voor. Het liefst iets waarvan ze niet in de gaten hebben dat het een gezonde versie is. Deze kaneelcake is er zo eentje. Het recept heb ik gevonden op de blog: gezond leven van Jacoline. Uiteraard paste ik het iets aan. Het is een erg lekkere luchtige cake die een goede vervanging is voor de kant en klare cakemixen. De amandelmeel zorgt dat de kaneelcake goed vult en dat de cake glutenvrij is. Wat bak jij graag als er mensen op bezoek komen?

Wat heb je nodig?

mixer, 2 kommen en een cake blik

  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram palmsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 50 gram kokosolie, deze maak je vloeibaar door even te verwarmen. Ik doe dit vaak in een beker en zet deze dan in een pannetje met water.
  • 4 biologische eieren
  • 50 ml crème fraîche, soya yoghurt of griekse yoghurt
  • snufje (Keltisch) zeezout
  • 1 flinke theelepel baking soda
  • scheutje citroensap
  • merg van een vanille stokje of een theelepel vanille poeder
  • roomboter of kokosolie, om het cakeblik in te vetten

Hoe maak je de cake?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cake blik in met boter of kokosolie.
  2. Snijd het vanillestokje open en haal met een mesje voorzichtig de zaadjes eruit. Doe deze in een kom.
  3. Meng daarbij de droge ingrediënten  amandelmeel, palmsuiker, kaneel, zout en baking soda.
  4. Mix in een de andere kom de natte ingrediënten de eieren, kokosolie, crème fraîche of yoghurt en de citroensap. Mix dit tot het een egale massa is. Ongeveer 2 minuten
  5. Voeg daarna het amandelmeel mengsel erbij en mix dit nog kort door.
  6. Giet het beslag in de cakevorm. Zet deze voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Als er niks meer aan de prikker zit is je cake gaar.

      Eet smakelijk!

kaneelcake - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)