Ik hou ervan om met pannenkoeken te ontbijten. Beter kan je dag niet beginnen toch?! Het is wel iets wat ik vaker in het weekend doe dan op doordeweekse dagen. Het weekend is voor mij lekker uitslapen en dan op een laag tempo aan de dag beginnen. Eerst even koffie zetten en dan aan de slag om een heerlijk feest ontbijt te maken. Deze glutenvrije pannenkoeken zijn ook echt een feestje op je bord. Dus ik zou zeggen sla dit recept op en ga er in het weekend mee aan de slag. Of je moet vandaag nog tijd hebben om dit ontbijt te maken dan zou ik dat zeker doen.

Wat heb je nodig voor 5-6 kleine glutenvrije pannenkoeken?

koekenpan, bakring

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel boekweitmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • kokosolie om in te bakken
  • ter garnering, een handje blauwe bessen, eetlepel kokosvlokken en een scheut ahornsiroop

Hoe maak je deze pannenkoeken?

  1. Prak de bananen goed fijn op een bord met een vork. Kluts de eieren in een kommetje. Voeg daar de geprakte bananen, de boekweit, kaneel en de cacaopoeder aan toe. Meng het tot een egale massa. Je beslag is nu klaar, je kan hier 5-6 pannenkoekjes mee bakken.
  2. Verhit een scheutje kokosolie in de koekenpan. Schep met een lepel het beslag in de koekenpan. Laat hem goed bakken, tot de bovenkant een beetje droog wordt. Nu kan je hem omscheppen met een spatel, en de ander kant bakken.  Bak de pannenkoekjes tot ze mooi bruin zijn geworden. Je kunt ook bakring gebruiken. Hier giet je het beslag in en als het beslag een beetje gaar wordt haal je de ring weg. Zo krijg je mooie ronde pannenkoekjes.
  3. Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer met blauwe bessen, kokosvlokken en ahornsiroop of iets anders dat je lekker vindt.

Geniet ervan!

glutenvrije pannenkoeken

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)