Tel jij de dagen al af tot kerst? Ik ben al een maand bezig met kerst. Ik heb de eerste kerstrecepten al ingepland en heb ook al een aantal persdiners gehad die in het teken stonden van kerst. Terwijl vroeger altijd pas met kerst bezig was na 5 december kan ik de laatste weken aan niks anders meer denken.

Ja, dat is het leven van een foodblogger. En zo ontstond ook al het idee om een “kerst” granola met cranberry’s te maken. Je hoeft deze granola natuurlijk echt niet alleen met kerst te eten. Het is ook nu een heerlijke granola. Mijn ontbijt is al een paar dagen sojayoghurt, fruit en deze granola. Een goed begin van de dag wat mij betreft.

Het is trouwens ook leuk om een pot zelfgemaakte granola cadeau te doen aan iemand. Ga je tijdens de feestdagen bij iemand eten? Bak deze granola, doe het in een mooie glazenpot, doe er een strik omheen of een andere leuke kerstversiering. Succes gegarandeerd.

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Recept: granola met cranberry’s

Wat heb je nodig voor een pot granola?

 • 150 gram havermout
 • 100 gram ongezouten en ongebrande pecannoten
 • eetlepel pompoenpitten
 • 1 eetlepel koekkruiden
 • 100 ml kokosolie
 • 50 ml ahornsiroop
 • 50 gram gedroogde cranberry’s
 • 50 gram kokosvlokken (grote stukken kokos)

Hoe maak je deze granola? 

 1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
 2. Meng de havermout, de noten en de pitten in een kom.
 3. Schep de koekkruiden er goed door heen.
 4. Smelt de kokosolie. Ik doe dit altijd door de pot in een pannetje heet water te zetten. Als het gesmolten is roer je dit door het havermout mengsel heen. Schep nu ook de ahornsiroop er ook door heen. Zorg dat alles goed door elkaar is gemengd.
 5. Smeer de granola op een bakplaat. En druk dit goed aan met de achterkant van de lepel.
 6. Zet de bakplaat voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Vanaf nu gaat het heerlijk ruiken in huis.
 7. Als de granola uit de oven komt laat het dan eerst goed afkoelen (ongeveer 30 minuten). Schep de granola daarna in een grote pot. Voeg daarna de kokosvlokken en de cranberry’s erbij. Hussel dit goed door elkaar.

Granola met cranberry's - www.puursuzanne.nl
Granola met cranberry's - www.puursuzanne.nl

Kun je extra inspiratie gebruiken voor vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)