Weekend! Het moment dat ik vaak een grote pan soep maak. Dit keer is het groentesoep met ballen. Makkelijk en erg lekker. Heerlijk na een lange wandeling in het bos om je te verwarmen met een grote kom soep. Lekker met een stuk focaccia.
Voor de vegan gehaktballen gebruik ik “vers” gehakt. Dit is te koop in diverse supermarkten en ligt in het koelvak tussen de andere vleesvervangers.
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
Groentesoep met ballen
Wat heb je nodig?
een grote soeppan
- 2 liter groentebouillon
- 400 gram fijn gesneden soepgroenten
- 250 gram “vers” vegan gehakt van bijvoorbeeld Naturli
- peper naar smaak
Hoe maak je de soep?
- Verwarm eerst de bouillon in een grote soeppan.
- Maak balletjes van het gehakt en breng op smaak met peper. Laat dit zo’n 10 minuten in de groentebouillon koken op laag vuur. De balletjes kunnen op deze manier garen.
- Voeg daarna de fijngesneden groenten toe en kook dit nog 7 minuten op laag vuur mee.
- Het lekkerst is om de soep een paar uur van tevoren te maken want dan kunnen de smaken goed intrekken.
Je zou er ook nog vermicelli aan toe kunnen voegen.
Geniet ervan!
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023