Wat zijn jouw plannen voor Valentijnsdag? Ik ben niet iemand die deze dag ontzettend uitpakt. Niks voor mij om opeens het huis te versieren met rode hartjes. Dat is mij allemaal een beetje te zoet.

Maar ik vind het wel belangrijk om de liefde te vieren. Dit jaar valt Valentijn op een woensdag. Ik zal deze dag gewoon werken, maar vind het wel leuk om er in de avond wat aandacht aan te besteden. Gezellig samen met Dennis een goede film of serie kijken. En daar hoort dan een lekker hapje en drankje bij. Valentijnsdag vind ik de perfecte smoes om op een doordeweekse dag een lekkere snaaiplank op tafel te zetten. Wat ligt er bij mij op de plank? Ik ga voor blokjes oude kaas, olijven, noten, dadelbrood en zelfgemaakte hapjes met bladerdeeg en pesto. Met daarbij een speciaal biertje. Ik weet zeker dat ik mijn vriend Dennis daar ook blij mee maak.

Recept: Hapjes met bladerdeeg en pesto

Wat heb je nodig voor 8 hapjes?

Oven, bakplaat, bakpapier

  • 2 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • twee eetlepels pesto
  • 4 zongedroogde tomaten (op olie), fijngesneden
  • 10 gram pijnboompitten

Hoe maak je hapjes?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de plakjes bladerdeeg in vier vierkantjes. Leg deze op de bakplaat met bakpapier.
  3. Besmeer de plakjes bladerdeeg met de pesto. Zorg dat je wel een klein randje overhoudt, dus niet heel het plakje besmeren.
  4. Verdeel de kleine stukjes tomaat en de pijnboompitten over de pesto. Schuif de bakplaat nu de oven in.
  5. Bak de hapjes in 15 minuten in een voorverwarmde oven. Kijk af en toe wel in de oven want het zou zonde zijn als deze lekkere hapjes aanbranden.

Eet smakelijk!

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)