Gisteravond zette ik het recept voor mini pizza’s online. Het eerste hapje voor oud en nieuw. Het aftellen naar 2017 is daarmee echt begonnen. De mini pizza’s zijn heerlijk maar je zet natuurlijk niet alleen de mini pizza’s op tafel er hoort natuurlijk nog meer lekkers op tafel te staan. Ik deel daarom vandaag hapjes met komkommer. Het is een eenvoudig maar heerlijk hapje. In plaats van toastjes gebruik ik komkommer. Doordat ik komkommer gebruik in plaats van toastjes is het een veel lichter hapje. En het ziet er ook gewoon heel erg feestelijk uit. Ik heb twee variaties gemaakt maar er is nog veel meer mogelijk met komkommer.

Wat heb je nodig voor 20 hapjes?

  • 1 komkommer
  • roomkaas (romige smeerbare kaas uit een bakje)
  • 100 gram gerookte zalm
  • een stuk brie
  • honing
  • handje walnoten
  • eventueel ter garnering: bieslook, cressen of kiemen

Hoe maak je deze hapjes?

  1. Snijd de komkommer in plakjes.
  2. Besmeer de ene helft van de plakjes komkommer met roomkaas en leg daarop een klein plakje gerookte zalm en garneer met kiemen, cressen of een beetje bieslook.
  3. Beleg de andere helft van de komkommer met een klein stukje brie, garneer met walnoten en een drupje honing. Zo simpel kan het zijn!

 

hapjes met komkommer - www.puursuzanne.nl

Op een fijne jaarwisseling!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)